Ajax Podcast #23: Edwin van der Sar - Special deel 2

ajax-podcast-23-edwin-van-der-sar-special-deel-2
ajax-podcast-23-edwin-van-der-sar-special-deel-2

Socials

Verder geven we nog antwoord op een hoop luisteraarsvragen, zo hoor je wie Edwin van der Sar de beste doelman ter wereld vindt, waarom hij zo nu en dan een baard laat staan en of Zlatan Ibrahimovic welkom is in het bestuur van Ajax.

Van krantenjongen tot wereldkeeper
De algemeen directeur werd pas na zijn 18e ontdekt door Ajax. "Ik had een goed leven, ik was krantenjongen", vertelt Van der Sar. "Ik kom uit de bollenstreek, had ook een mooi baantje als bollenpeller. Totdat Louis van Gaal in een keer bij mijn training van Noordwijk stond te kijken."

'Louis is wezen kijken en na 3 trainingen en een wedstrijden tekende ik een contract'

"Mijn toenmalige trainer, Ruud Bröring, had een grote mond. Hij kende Louis van het CIOS en kaartte ook iedere maand met hem. Hij zei: 'Ik heb nou een keeper en een rechtsbuiten rondlopen, die kan je zo blind meenemen.' Louis is wezen kijken en na 3 trainingen en een wedstrijden tekende ik een contract."

Win een gesigneerd keepersshirt
Speciaal voor de luisteraars van de Ajax Podcast hebben we het nieuwe gele keepersshirt (maat M) laten signeren. Wil je kans maken op deze prijs, check dan de prijsvraag aan het einde van de aflevering en vul je antwoord in op www.ajax.nl/podcast.

Mis nooit een aflevering!  
Nooit een aflevering missen van de Ajax Podcast? Abonneer je dan via:

  • iTunes
  • Spotify

Wil je reageren? Stuur dan een mailtje naar podcast@ajax.nl.

Beluister ook: Ajax Podcast #22: Edwin van der Sar - Special deel 1

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials