Ajax sluit trainingskamp af met zege op Club Brugge

ajax-sluit-trainingskamp-af-met-zege-op-club-brugge
ajax-sluit-trainingskamp-af-met-zege-op-club-brugge

Socials

Quincy Promes maakte na enkele weken blessureleed weer minuten en luisterde zijn rentree op met een fraaie treffer. De vleugelaanvaller rondde na 52 minuten spelen overtuigend af na goed werk van Hakim Ziyech en de sterk spelende Lassina Traoré. Het betekende de 3-0 voor Ajax en een nieuwe dreun voor Club Brugge.

Snelle goals
Ook in de 1e helft was er snel gescoord. Binnen het kwartier leidden de Amsterdammers met 2-0 door treffers van Odilon Kossounou (eigen doelpunt na schot Noussair Mazraoui) en Hakim Ziyech (verwoestend schot in de bovenhoek). Daartegenover stonden enkele speldenprikjes. Eén keer moest Andre Onana zich maximaal inspannen. De doelman ging gelukkig zonder tegengoals de rust in.

Eretreffer voor Club Brugge
Na de hervatting was het een stuk drukker voor de neus van Onana. Ajax kwam al vroeg op 3-0, maar Club Brugge kroop uit zijn schulp en kreeg kansen. Het duurde echter lang voordat de Belgen iets terugdeden, want Onana liet zich niet zomaar passeren. In de 83e minuut profiteerde Thomas van den Keybus alsnog van een slippertje in de Amsterdamse defensie: 3-1. Daar bleef het bij in het Al Janoub Stadium.

Ajax-Club Brugge 3-1 (2-0). 13. Odilon Kossounou (e.d.) 1-0. 15. Hakim Ziyech 2-0. 52. Quincy Promes 3-0. 83. Thomas van den Keybus 3-1.

Ajax | Onana; Mazraoui (61. Schuurs), Veltman (79. J. Timber), Martinez (85. Pierie), Tagliafico (79. Castillo); Gravenberch (46. Marin), Van de Beek, Ziyech (61. De Jong); Tadic (79. Taylor), Traoré (69. Ünüvar) en Promes (61. Danilo).

Lees ook: Andre about ... Hakim, Bruno & Quincy
Bekijk ook: Johan Klein Gebbink: 'Huntelaar eet alles'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials