Ajax start talententrainingen voor meiden

ajax-start-talententrainingen-voor-meiden
ajax-start-talententrainingen-voor-meiden

Socials

Loïs Schenkel speelde van 2015 tot 2019 bij de Ajax Vrouwen en droeg tussen 2017 en 2019 de aanvoerdersband. In haar Ajax-tijd speelde ze in totaal 96 wedstrijden. Afgelopen seizoen nam zij afscheid van het team en verwacht in december haar 1e kind.

Chantal de Ridder speelde tussen 2013 tot 2019 meer dan 100 wedstrijden voor Ajax en nam afgelopen seizoen afscheid. De Ridder speelde 46 interlands voor Oranje.

Voetbalontwikkeling voor meiden
Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen over het waarom van de nieuwe stap: “Er ligt voor Loïs en Chantal een enorme positieve uitdaging op het gebied van de ontwikkeling van jonge speelsters. Zij zullen zich bezighouden met de voetbalontwikkeling van jonge meiden, die de droom hebben om ooit voor Ajax te spelen. Ze zijn ook het aanspreekpunt voor partnerclubs van de Ajax Vrouwen en de scouting. Tevens gaan ze een rol spelen in de activatie van evenementen rondom de Ajax Vrouwen, die gericht zijn op kinderen die dromen van spelen het Ajax-shirt.”

Unieke ervaring
Koster nam 4 jaar geleden samen met ABN AMRO het initiatief voor talententrainingen voor meisjes. De afgelopen jaren is op kleine schaal begonnen met talententrainingen. Het doel daar achter was jonge talentvolle speelsters van de O9 t/m O11 een unieke ervaring te geven in hun ontwikkeling.  Dit bleek zo’n succes dat Ajax dit gaat continueren over het gehele seizoen én gaat uitbreiden naar meerdere leeftijdsgroepen.

Check ook: De Ajax Vrouwen pagina

Tekst:Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials