Ajax verliest oefenduel in nat Heerenveen

ajax-verliest-oefenduel-in-nat-heerenveen
ajax-verliest-oefenduel-in-nat-heerenveen

Socials

Zo stonden Klaas Jan Huntelaar, Edson Álvarez en Siem de Jong bij Ajax in de basis. Ook Zakaria Labyad, Carel Eiting en Bruno Varela verschenen aan de aftrap.

Afgekeurde goal
Na een aftastend eerste kwartiertje opende Heerenveen via ex-Ajacied Jordy Bruijn de score.
Een verre uitgooi van Heerenveen-doelman Filip Bednarek kwam terecht bij Bruijn. Hij bleef oog in oog met doelman Varela koelbloedig. Waar Ajax het meeste balbezit had, werd Heerenveen vooral gevaarlijk in de tegenstoot.

Ajax dacht na de treffer van Heerenveen al snel wat terug te doen via Huntelaar. Zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was de beurt weer aan Heerenveen. Opnieuw was het Bruijn die het gevaar stichtte voor de Ajax-goal. Een schot van de Friese aanvaller raakte via Varela de lat.

Druk opgevoerd
In de tweede helft voerden de Amsterdammers de druk op richting de goal van de Friezen. In de 50e minuut stuitte Huntelaar met een schot in de korte hoek op doelman Bednarek. De Ajax-spits reageerde met z'n poging het beste op de rebound van een inzet van Eiting. Ajax bleef aandringen, maar werd niet heel gevaarlijk.

Een kwartier voor tijd dachten de Amsterdammers alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Opnieuw werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Dit keer zag Labyad dat er een streep werd gezet door z'n treffer. Zodoende zagen trainer Erik ten Hag, Richard Witschge en Marc Overmars vanaf de tribune hoe Ajax het oefenduel met 1-0 verloor.

Lees ook: Huntelaar: 'Mijn kinderen zijn gretig op wedstrijdballen'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials