Ajax vliegend van start in Champions League

ajax-vliegend-van-start-in-champions-league
ajax-vliegend-van-start-in-champions-league

Socials

Door de zege nam Ajax op doelsaldo de leiding in poule H. Het andere groepsduel tussen Chelsea en Valencia eindigde in 0-1. Over 2 weken vervolgt de equipe van Erik ten Hag het Europese avontuur op Spaanse bodem, uit bij Valencia.

Dest en Neres terug in de basis
Ajax trad de runner-up van de Franse competitie met 2 wijzigingen tegemoet ten opzichte van de ontmoeting met Heerenveen (4-1). Sergiño Dest en David Neres hadden ditmaal een basisplaats. Dat ging ten koste van Perr Schuurs en Klaas Jan Huntelaar. Donny van de Beek en Noussair Mazraoui ontbraken door blessureleed

Na het Europese succes van vorig seizoen zijn veel ogen wederom op Ajax gericht. Tot dusver gaat het de Ajacieden probleemloos af. Twee voorrondes werden zonder kleerscheuren overleefd, tegen PAOK en APOEL. En ook tegen Lille voerden de Ajacieden de regie.

Zoals vooraf al in de lijn der verwachting lag, loerden de Fransen vooral op de counter. Het balbezit was (veruit) in het voordeel van Ajax, dat ook het meeste gevaar stichtte. In de 13e minuut was het voor eerst echt dreigend. Hakim Ziyech kreeg het publiek op de banken met een prachtige actie en snoeihard schot. Helaas bleef de beloning voor het kunststukje uit. De poging spatte uiteen op de lat.

Na ook nog kansjes voor Promes en Álvarez was het in de 18e minuut wél raak. Een voorzet van Tagliafico werd door Promes knap binnengeknikt: 1-0.

Onana redt katachtig
Gedwongen door de achterstand kroop Lille wat uit zijn schulp en geraakte de wedstrijd meer in evenwicht. Vlak voor rust kregen de Fransen een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Andre Onana redde echter katachtig op een inzet van binnen het strafschopgebied en zag tot zijn opluchting ook de rebound van Victor Osimhen over gaan.

Ajax ging met een voorsprong aan de thee en deed kort in de tweede helft opnieuw zaken. Neres stak Álvarez weg en de Mexicaan mikte vanuit een ogenschijnlijk moeilijke hoek prachtig raak: 2-0. Ajax zat op rozen en won zienderogen aan vertrouwen. Een korte fase brak aan waarin de Ajacieden het publiek op de banken kregen met een aantal hakjes. Hoogtepunt was een Zidane-turn van Dest.

De ArenA kolkte en het werd uiteindelijk nog mooier. In de 62e minuut kopte Tagliafico uit een corner de 3-0 binnen. Het leek op een kopie van zijn treffer van zaterdag tegen Heerenveen, toen ook gemaakt uit een corner.

In de slotfase was er nog wat gevaar voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer. Net als vorig seizoen (tegen AEK Athene) werd de groepsfase door Ajax begonnen met een 3-0-zege. Wie weet waar het ditmaal toe gaat leiden?

Lees ook: Liveblog Ajax - Lille

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials