Ajax Vrouwen beginnen Eredivisie Cup met zakelijke zege

ajax-vrouwen-beginnen-eredivisie-cup-met-zakelijke-zege
ajax-vrouwen-beginnen-eredivisie-cup-met-zakelijke-zege

Socials

Schenkel had 5 wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling. Zo kreeg aanwinst Stephanie Bukovec onder de lat de voorkeur boven Lize Kop. De 24-jarige Canadese keepte een puike eerste helft en behoedde haar ploeg al vroeg van een achterstand.

Curieus doelpunt Van den Bighelaar
Aan de andere kant was het vervolgens wél raak. Heerenveen-goalie Charetha Okken trapte de bal tegen Vanity Lewerissa aan, waarna captain Marjolijn van den Bighelaar zeer alert was en de openingstreffer maakte (0-1). De bezoekers gingen op jacht naar meer doelpunten voor de rust, maar zowel Liza van der Most als Lisa Doorn raakte de lat.

11. YES! 0-1! Captain Van den Bighelaar opent de score ��#heeaja pic.twitter.com/otk8qFfwSZ

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) October 18, 2019

Mooi moment voor Zeeman
Ruim een kwartier na de hervatting meldde Kelly Zeeman zich aan de zijlijn. Na maandenlang blessureleed (knie) maakte ze haar rentree, wat Zeeman veel knuffels van de overige speelsters opleverde. Amper 3 minuten later konden de Amsterdammers elkaar weer in de armen vallen, toen Lewerissa de marge verdubbelde met een schuiver in de verre hoek (0-2).

De Ajax Vrouwen kwamen eigenlijk geen moment in de problemen en wonnen uiteindelijk met 0-2 in Friesland. Volgende week staat de return op het programma, in Amsterdam.

Heerenveen - Ajax Vrouwen 0-2 (0-1). 11. Van den Bighelaar 0-1, 64. Lewerissa 0-2.

Opstelling Ajax Vrouwen: Bukovec, Van der Most, Dijkstra, Doorn, Munsterman (61. Zeeman), L. Bakker, Van den Bighelaar, Van de Velde (72. Van de Westeringh), Vonkova, Lewerissa (77. E. Bakker) en Pelova.

Lees ook: Bakker: 'Insteek Eredivisie Cup blijft hetzelfde: winnen'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials