Ajax Vrouwen door naar kwartfinale beker

ajax-vrouwen-door-naar-kwartfinale-beker-1
ajax-vrouwen-door-naar-kwartfinale-beker-1

Socials

Perfecte openingsfase
Op een overvol sportpark van Be Quick ’28 in Zwolle schoten de Ajax Vrouwen uit de startblokken. De allereerste aanval van Ajax was meteen succesvol. Na een voorzet van Liza van der Most werd door Salmi de openingstreffer binnengeschoten. Het team van Danny Schenkel drukte vervolgens meteen door. In de 8eminuut werd Pelova gevloerd in het strafschopgebied waarna captain Van Lunteren de 0-2 op het scorebord zette. 

Na 32 minuten spelen was daar dan toch de aansluitingstreffer. Anouk Bourgonje profiteerde van een communicatiefout achterin bij de Amsterdammers: 1-2. Nog geen minuut later was daar alweer het antwoord van de Ajax Vrouwen, Jansen liet zien waarvoor ze in het veld stond en prikte de bal na een mooie assist van Van Lunteren achter de doelvrouw.

33. Het snelle antwoord van de spits van #Ajax. Heerlijke assist van @DvLunteren, heerlijk afgerond @ellenjansen17! �� #quiaja pic.twitter.com/8aCGttcA53

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) January 31, 2020

Doelpuntloos 2ebedrijf
In het tweede bedrijf wisten de Ajax Vrouwen de score niet verder uit te bereiden. Jansen kreeg nog een aantal goede mogelijkheden maar ook de spits wist de 4eAmsterdamse treffer niet te maken. Be Quick ’28 had in de 90eminuut nog de grootste mogelijkheid op een treffer: de bal spatte uiteen op de lat boven Lize Kop. Op naar de kwartfinale!

Scoreverloop:2. Salmi (0-1), 8. Van Lunteren (P.)(0-2), 32. Bourgonje (1-2), 33. Jansen (1-3).
Ajax Vrouwen |
Kop, Van der Most, Dijkstra, Doorn, L. Bakker, Munsterman, Van Lunteren, Pelova, Vonkova, Jansen, Salmi. 

Lees ook: Ajax Vrouwen delen hun #BeFire moment
Bekijk ook: Danny Schenkel: 'Krankzinnig hoeveel water er lag'

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials