Ajax Vrouwen in absolute slotfase langs ADO

ajax-vrouwen-in-absolute-slotfase-langs-ado
ajax-vrouwen-in-absolute-slotfase-langs-ado

Socials

Moeizame start
De ploeg van trainer Danny Schenkel kende een moeizame eerste helft op de Toekomst. De grootste kansen waren voor ADO dat na 10 minuten al de paal raakte. Na een klein half uur spelen leek Liza Van der Most zich te verstappen en moest zich daardoor noodgedwongen laten vervangen door Soraya Verhoeve. Niet veel later was het Lize Kop die Ajax op de been wist te houden door in een 1-op-1 duel met Chasity Grant als winnaar uit de strijd te komen.

In de tweede helft kwam Ajax er beter in en kwamen er ook kansen. Na ruim een half uur spelen was er een hard schot van spits Lucie Voňková, maar haar uithaal ging een metertje naast het ADO-doel. Met nog een paar minuten op de klok was Van den Bighelaar enorm dicht bij de winnende treffer, maar zag haar inzet nét naast gaan.

Topscorer 'Majo' strikes again!
Maar die late winnende treffer van de spits kwam er alsnog. In de 92ste minuut was het Eshly Bakker die vanaf links de zestienmeter indribbelde en de bal teruglegde op de inlopende Van den Bighelaar die vervolgens met een geplaatst schot de bal tegen de touwen wist te werken: 1-0!

We love you, Marjolijn! ♥️#ajaado pic.twitter.com/dlKO6bgGyb

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) February 14, 2020

Door deze overwinning blijven de Ajax Vrouwen in het spoor van koploper PSV. Het verschil is op dit moment nog 7 punten, maar Ajax heeft nog een wedstrijd te goed en kan het gat met de Eindhovenaren terugbrengen tot 4 punten.

Ajax Vrouwen | Kop; L. Van der Most (28. Verhoeve), Dijkstra, Doorn, Munsterman (81. E. Bakker), Van Lunteren, L. Bakker (76. Jansen), Van den Bighelaar, Vonkova, Lewerissa (81. Jansen), Pelova

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl