Ajax Vrouwen in return Eredivisie Cup niet langs Heerenveen

ajax-vrouwen-in-return-eredivisie-cup-niet-langs-heerenveen
ajax-vrouwen-in-return-eredivisie-cup-niet-langs-heerenveen

Socials

Schenkel had zijn elftal op liefst 7 plekken gewijzigd, maar de spits-positie werd net als vorige week bezet door Lucie Vonkova. De van Bayern München overgekomen speelster betaalde dat vertrouwen binnen een kwartier uit, want op aangeven van Ellen Jansen tikte ze de 1-0 binnen.

Heerenveen raakt de lat
De thuisploeg was heer en meester en zocht geduldig naar een opening in de Heerenveen-defensie. Ondanks enkele mogelijkheden scoorden de Ajax Vrouwen voor rust niet meer. Heerenveen kwam heel dichtbij, toen in de 41ste minuut een poging op de lat belandde, maar de ruststand was 1-0.

De Ajax Vrouwen kwamen met 1 nieuwe naam de kleedkamer uit voor het tweede bedrijf. De 17-jarige Samantha van Diemen verving Liza van der Most. In de 53ste minuut nam Iina Salmi na goed drukzetten van Eshly Bakker het vijandelijke doel onder vuur, maar haar schot uit de tweede lijn miste kracht en precisie.

Tiny Hoekstra maakt gelijk
Amper 10 minuten later kreeg Vonkova een grote kans om de score te verdubbelen en haar 2e treffer van de avond te maken, maar de Tsjechische zag haar inzet tergend langzaam voorlangs rollen. Aan de andere kant was het wel raak. Na een overtreding van Lucie Akkerman ging de bal op de stip, Tiny Hoekstra profiteerde optimaal: 1-1.

De bezoekers roken bloed en gingen op jacht naar meer treffers. Na een snelle uitbraak raakte Heerenveen de paal. De Ajax Vrouwen konden 10 minuten voor tijd opgelucht ademhalen toen Quinty Sabajo (Heerenveen) haar 2e gele kaart kreeg en dus moest inrukken. De Amsterdammers hielden vervolgens stand.

Ronde 2
PSV staat nu bovenaan de ladder door een zege op FC Twente. Ajax blijft in de 2e laag. Wie de volgende tegenstander is van de Ajax Vrouwen wordt later vastgesteld.

Ajax Vrouwen - Heerenveen 1-1 (1-0). 14. Vonkova 1-0, 68. Hoekstra 1-1.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most (46. Van Diemen), Van Lunteren (66. Dijkstra), Salmi, E. Jansen, L. Bakker, Van de Velde, Zeeman (73. Munsterman), Vonkova, E. Bakker en Akkerman.

Lees ook: Ajax en EA Sports introduceren officiële headscans in FIFA 20

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials