Ajax Vrouwen trekken in ondertal winst over de streep

ajax-vrouwen-trekken-in-ondertal-winst-over-de-streep
ajax-vrouwen-trekken-in-ondertal-winst-over-de-streep

Socials

Eindelijk mochten ook de Ajax Vrouwen hun seizoen starten. Na 8 weken voorbereiden trapte het team van Schenkel bij VV Alkmaar het seizoen af. De ploeg kende een onwennige openingsfase waarin de meeste dreiging van VV Alkmaar kwam. Bij de thuisploeg verdedigde de 18-jarige Aukje van Seijst het doel. De keeper trainde vorig seizoen mee met Ajax en speelde haar wedstrijden bij het beloftenteam. Voor haar een debuut in de Eredivisie dus.

Bij Ajax maakte Lucie Vonkova haar eerste minuten in het Ajax-shirt en keerde Desiree van Lunteren na een jaar afwezigheid terug in de clubkleuren. De 2 waren gelijk enorm belangrijk voor het team, want beiden wisten te scoren.

Voorsprong
Dankzij goed ingrijpen van onder andere Marthe Munsterman en Lize Kop, die ver uit haar doel stormde om een Alkmaarse aanval in de kiem te smoren, bleef een vroege tegengoal uit. Ajax kwam beter in het spel en bekroonde die ommekeer in de 31e minuut met een doelpunt. Iina Salmi zette de bal na een vrije trap knap voor en daar kopte Van Lunteren hard tegen de touwen, 0-1!

Snelle gelijkmaker
Lang konden Schenkel en zijn ploeg niet genieten van die voorsprong want al in de 35e minuut trok Anna Knol de stand gelijk, 1-1. Met die stand werd gerust.

3x is scheepsrecht voor Vonkova
Gelijk na rust kreeg Lucie Vonkova diverse mogelijkheden om haar debuut op te luisteren met een 1e doelpunt. Verzuimde zij aanvankelijk nog 2 goede kansen te verzilveren bij de 3e grote kans was het wel raak. De kersverse Ajacied kopte fraai raak, 1-2 en gelijk daarna had Vanity Lewiressa haar ploeg wat meer lucht kunnen geven, maar zij kreeg de punt van haar schoen net niet lekker tegen de bal.

2x geel Linda Bakker
Daardoor bleef het tot het laatst spannend. Toen Linda Bakker met haar 2e gele kaart werd weggezonden, moest Ajax met 10 vechten voor de punten. In de wetenschap dat Alkmaar vorig seizoen in de slotfase nog 2 keer wisten te scoren bleven de supporters tot het einde toe zitten. Maar anders dan toen, veranderde er niets meer aan de voorsprong van Ajax. Danny Schenkel, die blessuretijd ook Victoria Pelova nog liet debuteren, pakte in zijn 1e officiƫle wedstrijd als trainer de winst.

8 september thuis
Zondag 8 september spelen de Ajax Vrouwen hun 1e thuisduel. Tegenstander is Heerenveen en de wedstrijd begint om 14:30 uur.

Ajax Vrouwen: Kop; Van Lunteren (c) (61. Van der Most), De Sanders, Dijkstra, Verhoeve, Munsterman, Van den Bighelaar, Salmi; Bakker, Vonkova (60. Jansen), Lewerissa (90. Pelova).

Lees ook: Team van toen: Desiree van Lunteren 7 jaar terug in de tijd

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Remko Kool

Socials