Ajax Vrouwen verliezen NextGen Women's Series 2019

ajax-vrouwen-verliezen-nextgen-womens-series-2019
ajax-vrouwen-verliezen-nextgen-womens-series-2019

Socials

Onder toeziend oog van enkele honderden Ajax-fans begon de ploeg van Danny Schenkel goed aan het duel. Al vroeg in de wedstrijd was Ellen Jansen tot tweemaal toe dichtbij een openingstreffer. Maar beide pogingen van de goaltjesdief misten kracht.

De Ajacieden bleven aanvallen en met succes. Na 11 minuten spelen ging de bal, door een handsbal, op de stip. Marjolijn van den Bighelaar liet Everton-keeper Korpela kansloos: 1-0.

14. YES! 1-0! Van den Bighelaar schiet vanaf de stip de #AjaxVrouwen op voorsprong. #NXG19 #ajaeve pic.twitter.com/CicOvSS68A

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 17 augustus 2019

Na de Amsterdamse voorsprong ging het spel op en neer. Beide teams creëerden wat kansjes, maar konden hun stempel in het resterend deel van de eerste helft niet drukken.

Ajax Vrouwen minder sterk na rust
In het tweede bedrijf kwam Everton al snel op gelijke hoogte via Hannah Cain: 1-1. De gelijkmaker gaf de bezoekers duidelijk vertrouwen. Waar eerst een bal uiteen spatte op de lat, vloog die er 3 minuten later wel in.

Megan Finnigan kopte de 1-2 binnen na een corner van ex-Ajacied Inessa Kaagman. Verdere kansen bleven in het vervolg van de wedstrijd uit, waardoor de zege en de trofee richting Engeland ging.

Competitie-opening
De Ajax Vrouwen openen volgende week zondag de competitie tegen VV Alkmaar. Om 14:30 uur wordt afgetrapt op Alkmaarse grond.

Scoreverloop Ajax Vrouwen - Everton: 11. Van den Bighelaar 1-0, 49. Cain 1-1, 61. Finnigan 1-2.

Opstelling Ajax Vrouwen: Bukovec (46. Kop), Van der Most (26. Van Diemen, 64. Pelova), De Sanders, Dijkstra (59. Van Lunteren), Verhoeve; Munsterman, Van den Bighelaar, Salmi; E. Bakker, Jansen (26. L. Bakker), Lewerissa.

Bekijk ook: History in Goals: VVV - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials