Ajax Vrouwen verliezen oefenduel met Essen

ajax-vrouwen-verliezen-oefenduel-met-essen-
ajax-vrouwen-verliezen-oefenduel-met-essen-

Socials

Na een rommelig 1e kwartier kreeg vooral Essen - uitkomend in de Duitse Frauen Bundesliga - meer grip op de wedstrijd. Dat leverde de Essenaren in de 41e minuut de openingstreffer op. De Duitsers namen de leiding met een rake kopbal. 3 minuten later incasseerde doelvrouw Stephanie Bukovec ook de 2-0. De sterk keepende Bukovec was ditmaal kansloos op een schot in de verre hoek.

De Ajacieden begonnen goed aan de tweede helft. De jacht op een treffer bleef helaas zonder succes. Ajax-trainer Schenkel miste een aantal internationals. Daarbij moest de nieuwe trainer van de Ajax Vrouwen het stellen zonder een aantal geblesseerde speelsters. Daardoor zaten er slechts 3 wisselspelers op de bank. De 3 reserves waren allemaal Ajacieden uit het Vrouwen Talententeam. De talenten Manique de Vette, Lisa Smit en Iris Stiekema maakten uiteindelijk allemaal hun officueze debuut bij de Ajax Vrouwen.  

Eerder oefenden de Ajacieden in de voorbereiding al tegen een combinatieteam van regiospelers. De Ajax Vrouwen bereiden zich voor op de start van de Eredivisie. Op zondag 25 augustus is VV Alkmaar de 1e tegenstander in Alkmaar. De Ajacieden spelen hun 1e thuiswedstrijd op zondag 8 september. Op die dag is Heerenveen vanaf 14:30 uur de tegenstander.

Eerste minuten in ⚪️��⚪️!

Talenten
✨ Manique de Vette
✨ Lisa Smit
✨ Iris Stiekema #sgsaja pic.twitter.com/hMVIDWTFRQ

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 9 augustus 2019

Opstelling Ajax Vrouwen:
Bukovec; Van Diemen, De Sanders, Dijkstra (39. Smit, 66. Stiekema), Verhoeve; Van den Bighelaar, Munsterman, Salmi; E. Bakker (59. De Vette), Vonkova, Lewerissa.

Lees ook: Contract Hakim Ziyech opengebroken tot medio 2022

Tekst en beelden: Ajax.nl

Kei hard gewerkt meiden. ��#sgsaja pic.twitter.com/SNxMl3Ja6B

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 9 augustus 2019

Zelfs in Duitsland.. ��
Fans uit Amsterdam ❌❌❌ #sgsaja pic.twitter.com/YbRvYr1dQo

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 9 augustus 2019

Socials