Ajax Vrouwen verslaan Excelsior Barendrecht

ajax-vrouwen-verslaan-excelsior-barendrecht
ajax-vrouwen-verslaan-excelsior-barendrecht

Socials

Goed begin
Binnen 1 minuut was het al raak voor de Ajacieden: Van den Bighelaar toonde zich het meest scherp in een rommelige situatie en tikte van dichtbij binnen. Vervolgens kregen Lucie Vonkova en Iina Salmi grote kansen om de score te verdubbelen, maar een 2e treffer voor rust bleef nog uit.

De Ajax Vrouwen sloegen na rust wederom direct toe, waarbij dit keer Vanity Lewerissa zichzelf kroonde tot maker van het doelpunt. Na de 0-2 (46e minuut) hadden de bezoekers nog meerdere kansen om de score op te laten lopen, maar ondanks mogelijkheden voor Lewerissa en Desiree van Lunteren bleef dit uit.

Gat met PSV

Door de overwinning blijft het gat met de PSV Vrouwen 6 punten. De koploper uit Eindhoven won op eigen bodem met 5-0 van VVV Alkmaar. Het is een goed voorbeeld voor de Ajax Vrouwen, want zij treffen laatstgenoemde club in de volgende speelronde.

90+8. FULL TIME ��

De 3️⃣ punten gaan mee naar Amsterdam. �� #excaja pic.twitter.com/QJ4CV1INzh

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) November 3, 2019

Excelsior - Ajax Vrouwen 0-2 (0-1). 1. Van den Bighelaar 0-1, 46. Lewerissa 0-2

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, Lewerissa, Van Lunteren, Salmi (81. Van de Velde), Doorn, Verhoeve, Pelove, Munsterman, Vonkova (68. Jansen), Van den Bighelaar (75. Van de Westeringh)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials