Ajax Vrouwen verslaan rivaal FC Twente

ajax-vrouwen-verslaan-rivaal-fc-twente
ajax-vrouwen-verslaan-rivaal-fc-twente

Socials

Na een zege op VV Alkmaar, een teleurstellend gelijkspel bij Heerenveen en een mooie zege op PEC Zwolle, stond deze vrijdagavond voor de Ajax Vrouwen de topper tegen FC Twente op het programma. De ploeg van trainer Danny Schenkel trof de regerend landskampioen tussen 2 Champions League-duels met Sankt Pölten in. Het uitduel won Twente al met 2-4 en woensdag staat de return op het programma.

Van Lunteren scoort uit vrije trap
Of dat al meespeelde in de hoofden van de tegenstander of niet, feit was dat de Ajax Vrouwen flitsend van start gingen. Al in de 4e minuut opende Vanity Lewerissa de score, maar werd afgevlagd wegens - vermeend - buitenspel. Daarna deelde Ajax wat speldenprikjes uit, zonder dat de keeper van Twente wederom in verlegenheid werd gebracht. In de 29e minuut nam de thuisploeg eindelijk de verdiende voorsprong. Desiree van Lunteren ontfermde zich over een vrije trap en schoot de bal listig in de rechter benedenhoek: 1-0.

Gouden wissel
In de tweede helft kwam FC Twente in de 53e minuut onverwacht langszij. Waar Ajax in de 1e helft nauwelijks te vrezen had van de gasten, schoot Bente Jansen haar team naar 1-1. Daarna was het spel slordig van Ajax, vooral in de eindpass. Tot 9 minuten voor tijd Eshly Bakker haar invalbeurt bekroonde met een doelpunt: 2-1!

De 1e topper van het seizoen voor de Ajax Vrouwen eindigde zo in een fraaie overwinning.

Opstelling: Kop, van der Most, Van Lunteren, De Sanders, L.Bakker (79. Verhoeve), Salmi, Munsterman, Pelova Van Den Bighelaar, Jansen (72. Vonkova), Lewerissa (56. E.Bakker)

Lees ook: Marthe Munsterman: 'Deze vibe vasthouden tegen FC Twente'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Sjoerd Tullenaar

Socials