Bakker: 'Insteek Eredivisie Cup blijft hetzelfde: winnen'

bakker-insteek-eredivisie-cup-blijft-hetzelfde-winnen
bakker-insteek-eredivisie-cup-blijft-hetzelfde-winnen

Socials

"Ik moet toegeven dat ik op het schema keek en wel even moest omschakelen", zegt Linda Bakker. "Je focus ligt zo erg op de Eredivisie. De insteek bij de Eredivisie Cup blijft natuurlijk hetzelfde: winnen."

Dit is de Eredivisie Cup
De Eredivisie Cup is een laddercompetitie, waarin de 8 teams uit de Eredivisie elkaar kunnen uitdagen.
Hoe de competitie precies in elkaar steekt, lees je in dit artikel. Ajax is in de 1e ronde uitgedaagd door Heerenveen en dat betekent een dubbele ontmoeting met de Friezinnen (18 oktober uit, 25 oktober thuis). Bakker is benieuwd: "Het is wel gek om elkaar zo snel weer te treffen, het is belangrijk dat wij focus houden. Voordeel is wel dat je de tegenstander goed kunt analyseren na de 1e wedstrijd en daarop kunt voortborduren tijdens de 2e wedstrijd."

Drukker schema
De Ajax Vrouwen hebben nu een drukker schema, Bakker vindt dat alleen maar fijn. "Het schema van de Eredivisie Cup is afgestemd op het schema van de competitie. Het is lekker dat je in dat wedstrijdritme blijft, anders hadden we nu 2 weken geen wedstrijd."

Corrigeren wat er tegen PSV fout ging
Afgelopen weekend kregen de Ajax Vrouwen in de Eredivisie een klap te verwerken tegen koploper PSV (1-4). Bakker hoopt dat Ajax zich kan herpakken tegen sc Heerenveen. "Wij hebben in de competitie al eerder tegen Heerenveen gespeeld. Die wedstrijd eindigde teleurstellend in 0-0. Zij hebben een snelle voorhoede, dus de ploeg zal waarschijnlijk een beetje inzakken en op de counter loeren. Ook is het middenveld sterk, dus ik denk dat wij tussen de ruimtes door moeten voetballen. We zijn nog in ontwikkeling en bezig met dat proces. Het is een goede wedstrijd om te corrigeren wat er tegen PSV fout ging."

Lees ook: Ajax Vrouwen starten Eredivisie Cup bij Heerenveen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl

Socials