De 1e seizoenshelft van de Ajax-jeugd in cijfers

de-1e-seizoenshelft-van-de-ajax-jeugd-in-cijfers
de-1e-seizoenshelft-van-de-ajax-jeugd-in-cijfers

Socials

20
De wedstrijden stapelden zich in rap tempo op voor Ajax O19. Eind augustus begon de ploeg van trainer John Heitinga met een 4-1 zege op Feyenoord en veroverde het de Super Cup. Halverwege december eindigden de Amsterdammers de 1e seizoenshelft met een keurige competitiezege op NAC Breda. Daartussen speelde Ajax tal van Eredivisie- en UEFA Youth League-duels. De teller stokte bij 20, maar vanaf januari loopt dit aantal weer op. Dan komt Ajax ook in de KNVB Beker in actie, waardoor het nog 3 prijzen kan pakken!

15
David Kalokoh is in zijn 2e seizoen bij Ajax los. De jonge Limburger was reeds 15 keer trefzeker en leverde daarnaast een handvol assists. Kalokoh is een snelle linksbuiten, die met zijn dribbels en schoten een belangrijke pion is in het elftal van Ajax O15-coach Cedric van der Gun. De doelpunten van Kalokoh op de MTU-Hallencup zijn hier niet bijgerekend. In Friedrichshafen maakte hij 6 goals. Tevens werd het talent daar uitgeroepen tot Bester Spieler.

4
Het aantal Herbstmeisters. Ajax O13-2, O14, O15 en O16 bevinden zich halverwege de competitie bovenaan de ranglijst. Voor eerstgenoemde ploeg, die ongeslagen is, betekent dat promotie naar de 1edivisie hoog. Een mooie prestatie van het team van Stan Bijl.

16
Het grootste aantal verschillende doelpuntenmakers vinden we terug bij Ajax O19. Sontje Hansen, Naci Ünüvar, Youri Regeer, Jaymillio Pinas, Enric Llansana, Christian Rasmussen, Nordin Musampa, Devyne Rensch, Kenneth Taylor, Max de Waal, Damjan Dostanić, Donny Warmerdam, Terrence Douglas, Tunahan Tasci, Brian Brobbey en Filip Frei konden allemaal juichen. Ünüvar en Regeer zijn de topschutters met elk 7 treffers.

13
Ajax O15 boekte tot dusver de meeste overwinningen. Het won liefst 13 van zijn 14 wedstrijden. Alleen tegen laagvlieger Excelsior Rotterdam kwamen de Ajacieden niet verder dan een gelijkspel. Het team van Cedric van der Gun pakt gemiddeld dus 2,86 punten per wedstrijd. Een prima moyenne!

0,64
We blijven even bij de 14-jarige talenten, want Ajax O15 heeft naast de meest productieve ploeg ook de minst gepasseerde defensie. Doelmannen Roy Steur en Malcom Mateyo hoefden de bal in totaal slechts 9 keer uit het net te halen. Dat komt neer op een gemiddelde van 0,64 tegengoal per wedstrijd. Solide!

Lees ook: Pienaar terug bij Ajax: 'Het is gewoon een droom'
Bekijk ook: TOP 10 GOALS - Ajax in 2019

Tekst en beeld: Ajax.nl
de-1e-seizoenshelft-van-de-ajax-jeugd-in-cijfers-1

Socials