Docu 'Ajax in China' in première op het Ajax Winterfestival 2019

docu-ajax-in-china-in-premiere-op-het-ajax-winterfestival-2019-
docu-ajax-in-china-in-premiere-op-het-ajax-winterfestival-2019-

Socials

Een ticket voor het Ajax Winterfestival (€ 25) geeft toegang tot alle documentaires, het complete programma buiten de zalen én de self-guided tour door de ArenA en de Ajax Gallery of Fame. Tijdens de tour kom je op plekken die normaal alleen voor spelers en staf toegankelijk zijn, waaronder natuurlijk het kleedkamergebied.

TicketsVoor de opnames van de documentaire werd eerst de Chinese stad Meizhou bezocht. Hier is de jeugdopleiding van Guangzhou R&F gevestigd. Momenteel zorgen 7 Ajacieden ervoor dat de opleiding van de Chinese voetbalclub voldoet aan de uitgangspunten en voetbalfilosofie van Ajax. Technisch directeur Ed Engelkes leidt het project, een voorbeeld van de internationale strategie die de Amsterdamse club voert.

De documentaire toont onder meer ook de taalbarrières, de verschillende normen en waarden en de compleet andere (voetbal)cultuur.

Hoofdrolspelers
De documentaire maakt ook duidelijk waarom Ajax deze internationale strategie kiest. Hierover komen algemeen directeur Edwin van der Sar en commercieel directeur Menno Geelen aan het woord. Van der Sar was zelf ook een aantal dagen bij de opnames aanwezig in China. Ajax TV volgde de Ajacied onder meer bij zijn bezoek aan de voetbalschool, tijdens een afspraak met de directeur van de Guangzhou R&F en de opening van het stadion dat zijn naam draagt.

Lees ook: Deze kerstvakantie: het 2e Ajax Winterfestival!

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials