Documentaire 'Ajax in China' zondagavond te zien op FOX Sports 1

documentaire-ajax-in-china-zondagavond-te-zien-op-fox-sports-1
documentaire-ajax-in-china-zondagavond-te-zien-op-fox-sports-1

Socials

De documentaire maakt duidelijk waarom Ajax in zijn internationale strategie een belangrijke plek voor China heeft ingeruimd. Hierover komen algemeen directeur Edwin van der Sar en commercieel directeur Menno Geelen aan het woord. Van der Sar was zelf ook een aantal dagen bij de opnames aanwezig in China. Ajax TV volgde de Ajacied onder meer bij zijn bezoek aan de voetbalschool, tijdens een afspraak met de directeur van de Guangzhou R&F en de opening van het stadion dat zijn naam draagt.

“Ik vind het belangrijk om hier poolshoogte te nemen”, legt Van der Sar uit. “Het enthousiasme dat de mensen en de coaches hier hebben, werkt aanstekelijk. Het respect dat Ajax hier geniet en wat Guangzhou R&F ons geeft, is mooi om te zien. Alle partijen geloven dat we hier op lange termijn veel succes uit kunnen halen.”

'Dat zijn de volgende stappen in het proces om de samenwerking nog hechter te maken.'

Voor het zover is, moet er nog wel het een en ander aan werk worden verzet. Van der Sar: “We praten uiteraard over de toekomst. Over zaken die ons opgevallen zijn, over dingen die nog moeten gebeuren en wat er beter kan. We zouden ook graag zien dat spelers richting Nederland gaan komen, misschien ook wel richting Partnerclubs. Dat zijn de volgende stappen in het proces om de samenwerking nog hechter te maken.”

Voor de opnames van de documentaire was de Chinese stad Meizhou de 1e stop. Hier is de jeugdopleiding van Guangzhou R&F gevestigd. Momenteel zorgen 7 Ajacieden ervoor dat de opleiding van de Chinese voetbalclub voldoet aan de uitgangspunten en voetbalfilosofie van Ajax. Technisch directeur Ed Engelkes leidt het project, een voorbeeld van de internationale strategie die de Amsterdamse club voert.

De documentaire toont onder meer ook de taalbarrières, de verschillende normen en waarden en de compleet andere (voetbal)cultuur.

'Ajax in China' is voor een klein publiek al eerder zondag te zien, op het Ajax Winterfestival. Wil je daarbij aanwezig zijn? Koop dan hier je tickets.

Lees ook: 10 dingen die je moet weten over het Ajax Winterfestival

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials