Donny about… Joël, Kenneth en Klaas Jan

donny-about...-joel-kenneth-en-klaas-jan
donny-about...-joel-kenneth-en-klaas-jan

Socials

Kenneth Taylor
"De weg die hij nu bewandelt, heb ik natuurlijk ook bewandeld. Als ik hem dan nu op het trainingskamp zie, dan word ik daar blij van. Dat gun ik hem als geen ander. Ik was onder Frank de Boer ook voor het eerst mee op trainingskamp in Qatar. Als ik dan Kenneth, Naci (Ünüvar, red.) en Sontje (Hansen, red.) zie, dan denk ik wel terug aan die tijd. Je zou Kenneth met mij kunnen vergelijken, Naci met ‘Appie’ en Sontje met Vaclav Cerny. Wij waren toen ook met zo’n groepje mee met de grote jongens. Dan is het gaaf om te zien dat die jonge jongens nu hetzelfde meemaken."

"Als ik naar Kenneth kijk, dan denk ik altijd terug aan de tijd toen ik jong was. Ik zie hem als mijn jongere broertje. Ik snap wel waarom mensen zeggen dat we op elkaar lijken. Vooral qua persoonlijkheid herken ik veel van mezelf in hem terug. We laten nooit de kaas van ons brood eten en zijn altijd redelijk fel. Door die eigenschappen klikt het ook zo goed tussen ons."

"Ik ben ook heel erg gecharmeerd van zijn spel. Hij is tweebenig en heeft een goede trap in zijn benen. Zijn passes zijn altijd op maat. Daar hou ik wel van. Niet te veel gekkigheid, maar wat je doet, doe je goed. Ik hoop voor hem dat hij zo snel mogelijk bij Ajax 1 aansluit, want ik denk dat hij zeker de kwaliteiten heeft. Ik hoop dat hij het gaat maken in Ajax 1."

Klaas Jan Huntelaar
"Toen Klaas Jan samen met Wesley Sneijder aanvoerder was van Ajax, keek ik als jonge Ajax-fan altijd tegen hem op. Ik sprak hem voor het eerst na Schalke 04 – Ajax in de kwartfinale van de Europa League. Normaal ben ik nooit iemand die een shirt vraagt aan een tegenstander, maar van Klaas Jan wilde ik ‘m graag hebben. Dus na de wedstrijd ben ik naar hem toe gegaan en heb ik uiteindelijk zijn shirt gekregen. Toevallig ging hij het jaar erna naar Ajax en leerde ik hem echt kennen. Toen werd duidelijk dat we een klik hadden. Aan Klaas Jan heb ik altijd veel steun."

"Ik hoop dat hij nog een jaar doorgaat. Hij pikt altijd zijn goals mee en ligt goed in de groep. Veel spelers kunnen hun verhaal bij hem kwijt. Hij is altijd betrokken en praat veel met de jonge gasten. Iedereen vindt het mooi hoe jong hij nog van geest is. Je hebt niet echt het gevoel dat hij 36 jaar is."

"Het vechten en overleven, vind ik mooi om te zien bij hem. Die gretigheid heeft hij altijd gehad en dat heeft hem ook ver gebracht. Als hij een keer niet scoort of een spelletje verliest op een training is hij altijd aan het mokken. Dat gaat er nooit uit. Hij is een voorbeeld voor iedereen en is super geliefd binnen de ploeg."

Joël Veltman
"Toen ik doorbrak, was hij al een vaste waarde in de ploeg. Hij speelt al zoveel jaar in Ajax 1, dat kunnen er niet heel veel zeggen. Daarbuiten is hij heel belangrijk voor de groep. Hij stelt altijd het team voorop en is nooit egoïstisch. Vorig jaar kwam hij terug van een blessure en stond het team al. Maar tegen Juventus kwam hij er toch weer in en hij stond er gewoon. Dat geeft ook aan dat het een toegevoegde waarde is. Ik ben heel blij dat hij is gebleven."

"Daarnaast is Joël een goede en fijne gast binnen de groep. Hij is iemand met humor en hij haalt veel grappen uit. Dan ben ik tijdens het eten mijn telefoon ineens kwijt en dan is de eerste naar wie ik kijk Joël. Tijgerbalsem in boxers, zulke grappen. Dat is ook typisch Joël."

"Ik wil nog wel 1 ding zeggen: mensen halen hem altijd naar voren als het niet goed gaat. Terwijl het écht een goede verdediger is; goed aan de bal, slim en verdedigend ook sterk. Die mensen die iedere keer kritiek op hem uiten, snappen niet helemaal hoe goed hij eigenlijk is. Iedereen binnen het team heeft hem heel hoog zitten."

Bekijk ook: YOU OR ME? | #Huntelaar & Van de Beek | Wie ligt het best in de markt bij de vrouwen?
Beluister ook: Ajax Podcast #46: John Steen Olsen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials