Ekkelenkamp bezorgt Jong Ajax zege op Roda JC

ekkelenkamp-bezorgt-jong-ajax-zege-op-roda-jc
ekkelenkamp-bezorgt-jong-ajax-zege-op-roda-jc

Socials

Jong Ajax, met Brian Brobbey in de spits, begon enthousiast aan de wedstrijd en had via Ekkelenkamp en Nicolas Kühn al kunnen scoren, maar keeper Tom Wuyters redde bekwaam op hun schoten. Na het ijverige begin kwam Roda JC iets beter in het spel, maar kon het Jong Ajax eigenlijk geen moment echt moeilijk maken.

Nadat Kühn na een uitstekende actie wederom Muyters had getest, was even later de beer echt los. Kühn werd diepgestuurd, werd iets te ver naar buiten gedrongen zodat hij moest inspelen op Ryan Gravenberch, die met een uitstekende actie de bal bij Ekkelenkamp kreeg: 1-0. Niet lang daarna kwam het gevaar van -dit keer- linksbuiten Quinten Timber, die met een geweldige beweging de bal voorlegde. Ook nu stond Ekkelenkamp op de goede plaats, scoorde zijn 11e van het seizoen en kreeg Roda JC vlak voor rust 2 flinke opdoffers te verwerken.

Mitchell van der Gaag bracht in de 2e helft Kenneth Taylor voor Brobbey, waardoor Ekkelenkamp van de 10-positie doorschoof naar de spits. Roda JC begon nog vol goede moed aan de wedstrijd, maar kreeg al snel door dat er weinig te halen was bij dit Jong Ajax, dat gemakkelijk overeind bleef.

Bijna hattrick
Daar was dan eigenlijk ook wel bijna alles mee gezegd, want ondanks dat er soms mooie combinaties vielen te bespeuren was het veldspel te slordig om Roda echt over de knie te kunnen leggen. Alleen Ekkelenkamp had de derde op zijn schoen, maar hij poeierde vanuit een moeilijke hoek net over. Een hattrick had er zeker ingezeten, want enkele minuten later schoot hij vanuit een corner van dichtbij hoog over.

Tien minuten voor tijd knalde Ronald Alberg van grote afstand nog tegen de onderkant van de lat, maar omdat de bal aan de goede kant van de lijn het veld weer in stuiterde bleef Jong Ajax een echt slotoffensief bespaard. Het speelde de wedstrijd rustig uit, en mag zich opmaken voor een topper: vrijdag gaat het op bezoek bij koploper SC Cambuur.

Jong Ajax – Roda JC 2-0 (2-0), 39. Ekkelenkamp 1-0, 44. Ekkelenkamp 2-0

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Castillo, Eiting, Gravenberch, Ekkelenkamp, Kühn (84. Bandé), Brobbey (46. Taylor), Q. Timber (90. Mendez)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials