Ellen Jansen scoort bij 0-7-overwinning op Estland

ellen-jansen-scoort-bij-0-7-overwinning-op-estland
ellen-jansen-scoort-bij-0-7-overwinning-op-estland

Socials

Basisplaats Van Lunteren
Bondscoach Sarina Wiegman koos in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2021 voor 1 Ajacied in haar basiselftal. Desiree van Lunteren, die afgelopen zondag nog trefzeker was tegen VV Alkmaar, begon als gebruikelijk op de rechtsback positie. De overige Ajax Vrouwen speelsters (Lize Kop, Ellen Jansen en Victoria Pelova) begonnen op de bank. Liza van der Most was afgelopen dinsdag al afgehaakt vanwege lichte hamstrinklachten.

Eenzijdige eerste helft
In het eerste bedrijf werd meteen duidelijk dat de Oranje Leeuwinnen een maatje te groot waren voor Estland. Na 26 minuten voetballen resulteerde dit overwicht ook in een doelpunt: Vivianne Miedema zette de 0-1 op het scorebord. Vervolgens vonden ook Jill Roord en Sherida Spitse nog het net voor de rust: 0-3.

In de 58e minuut werd Van Lunteren naar de kant gehaald, Shanice van der Sande verving haar waardoor Lineth Beerenstyn op de positie van Van Lunteren ging spelen. In de tweede helft gingen de Leeuwinnen verder met doelpunten maken. Spitse zorgde met haar 2e rake vrije trap van de avond voor de 0-4 en ook Miedema mocht haar 2e treffer van de avond bijschrijven.

85. Via-via komt de bal in de buurt van Ellen Jansen, die de bal fraai over de keeper in het doel kopt: 0-7.#ESTNED pic.twitter.com/Df2K8yK1eM

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) August 30, 2019

Ellen Jansen met doelpunt!
Tijdens het eenvoudige avondje werd Jansen de tweede Ajax speelster met speelminuten. De spits van de Ajax Vrouwen verving doelpuntenmaker Miedema. Nadat Dominique Bloodworth de 0-6 op het scorebord had gezet was het de beurt aan Jansen. De verdediging van Estland wist een voorzet van Van de Sande niet goed te verwerken en daardoor kon Jansen bekeken inkoppen: 0-7.

Lees ook: Ajax Vrouwen trekken in ondertal winst over de streep

Tekst: Ajax.nl
Beeld: ProShots

Socials