Eredivisie Cup: Ajax Vrouwen sluiten 2019 verliezend af

eredivisie-cup-ajax-vrouwen-sluiten-2019-verliezend-af-
eredivisie-cup-ajax-vrouwen-sluiten-2019-verliezend-af-

Socials

In de eerste helft creëerden de Ajax Vrouwen zeer weinig en werd het nauwelijks gevaarlijk. Aan de andere kant was de eerste de beste kans van de Eindhovenaren meteen raak. Uit een counter kwam Katja Snoeijs oog in oog met Lize Kop waarna de PSV-spits beheerste de bal wist af te ronden: 0-1.

Ajax probeerde zich te herpakken en werd in de eerste helft 1 keer echt gevaarlijk. Voorzet van de linkerkant van Soraya Verhoeve kwam terecht voor de voeten van Vanity Lewerissa, maar de aanvalster mikte over.

In de tweede helft ging Ajax op jacht naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werden de Amsterdammers niet. PSV daarentegen gooide halverwege de tweede helft de wedstrijd definitief in het slot. PSV-middenvelder Kayleigh van Dooren verschalkte Kop met een hard schot en zette PSV daarmee op een 0-2-voorsprong dat tevens ook de uitslag was.

Door de winstpartij van Twente Vrouwen mag PSV zelf bepalen tegen wie het uitkomt in de 3e en tevens laatste ronde van de Eredivisie Cup: Ajax of Twente. Deze wedstrijden in de laddercompetitie zullen gespeeld worden in februari van het nieuwe jaar.

Thanks fans, for supporting us in 2019. ❤️#ajapsv pic.twitter.com/LURwq6Gv7U

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) December 13, 2019

Ajax Vrouwen - PSV Vrouwen 0-2 (0-1). 19. Snoeijs, 65. Van Dooren.

Ajax Vrouwen | Kop; Dijkstra, Doorn, Verhoeve, Van der Most (46. L.Bakker), Munsterman (69. Van Lunteren), Pelova, Van de Velde, E. Bakker (74. E. Jansen), Lewerissa, Van den Bighelaar. 

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials