Erelid Tijn Middendorp overleden

erelid-tijn-middendorp-overleden
erelid-tijn-middendorp-overleden

Socials

‘’Ajax zit in me’’, zei Tijn Middendorp ooit tegen Ajax Clubnieuws, het cluborgaan voor de leden van Ajax. Het was een treffende omschrijving van zijn betrokkenheid bij de club.

Middendorp (geboren op 8 juni 1945) leverde zelf jarenlang een grote bijdrage aan Ajax Clubnieuws. Hij had zijn passie voor de club en het schrijven bepaald niet van een vreemde. Middendorp trad in de rol van redacteur en later ook als hoofdredacteur in de voetsporen van zijn vader. Ook Middendorp senior was lang een vaste en richtinggevende kracht binnen de redactie van het verenigingsblad.

Middendorp junior schreef vanaf zijn 20e zijn 1e artikelen voor Ajax Clubnieuws. Vervolgens zat hij van 1966 tot 1995 in de redactie en leverde hij begin jaren ’90 ook bijdrages voor het toenmalige Ajax Magazine. Middendorp was van 2005 tot aan de zomer van 2016 hoofdredacteur van het nieuw leven ingeblazen Ajax Clubnieuws. Gezondheidsredenen noopten de Ajacied enkele jaren terug te stoppen. Met pijn in het hart.

De clubtrouw van Middendorp werd begin 2017 beloond met het erelidmaatschap. In de bestuurskamer van sportcomplex de Toekomst werd de zichtbaar trotse en geroerde Ajacied gehuldigd door voorzitter Hennie Henrichs. Ook als erelid trad hij in de voetsporen van zijn vader. Senior ontving in 1988 dezelfde onderscheiding, onder meer ook voor zijn rol als clubauteur.

Tijn Middendorp interviewde als redacteur vele Ajacieden, van vrijwilligers tot spelers, trainers en andere betrokkenen. Middendorp bundelde 40 van zijn verhalen en bracht in 2008 het boekje Puur Ajax uit. ‘’Het liefst had ik alle 150 interviews gebundeld’’, zei Middendorp in 2017 tegen Ajax.nl. ‘’Maar ik moest kiezen, wie wel en wie niet. Niet eenvoudig.’’ Ook Puur Ajax was een tastbaar bewijs van zijn immense liefde voor Ajax.

Middendorp was naast schrijver, tussen 1988 en 2008 ook lid van de Ledenraad van de club. Sinds 1996 was hij lid van verdienste.

Middendorp overleed na een lang ziekbed op 74-jarige leeftijd. Ajax wenst de nabestaanden veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies.

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl