Estadi Johan Cruyff feestelijk geopend, Ajax O19 verslaat Barça

estadi-johan-cruyff-feestelijk-geopend-ajax-o19-verslaat-barca
estadi-johan-cruyff-feestelijk-geopend-ajax-o19-verslaat-barca

Socials

Het Estadi Johan Cruyff werd eerst feestelijk geopend. Danny en Jordi Cruijff betraden samen met een vijftal spelers van FC Barcelona het veld. Onder meer Lionel Messi, Frenkie de Jong en Sergio Busquets waren van de partij. Vervolgens deed Jordi Cruijff de bal voor het eerst rollen met het nemen van de symbolische aftrap.

Het Estadi Johan Cruyff dient als nieuwe thuisbasis voor FC Barcelona B en Barcelona Femení, het vrouwenelftal van de club.

Onder toeziend oog van 6.000 toeschouwers vertoonden FC Barcelona O19 en Ajax O19 hun kunsten tijdens de 1e wedstrijd in het gloednieuwe onderkomen. Ünüvar zette de bezoekers op 0-1 en schreef daarmee historie. Zijn afstandsschot in de 37e minuut betekende het 1e doelpunt ooit in het nieuwe stadion.

Assist Hansen, Ünüvar drukt opnieuw af
In de tweede helft was het Barcelona van Victor Valdés naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar opnieuw was het Ajax O19 dat doel trof. Ünüvar werd de diepte ingestuurd door Sontje Hansen. Met een subtiele stift liet hij de doelman kansloos en zette daarmee de eindstand op het scorebord: 0-2.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Barcelona & Pro Shots

Socials