FOTO'S | Aftellen richting PSV - Ajax!

fotos-aftellen-richting-psv-ajax
fotos-aftellen-richting-psv-ajax

Socials

O19-verdediger Filip Frei, afgelopen zomer op huurbasis overgekomen van FC Zürich, maakte zijn debuut op het trainingsveld bij Ajax 1. Hij was niet de enige speler van Ajax O19 die acte de présence gaf, want ook Naci Ünüvar en Anass Salah-Eddine namen deel aan de sessie. Daarnaast trainden Boy Kemper, Leo Thethani en Quinten Timber (allen Jong Ajax) mee.

Richard Witschge betrad als eerste het trainingsveld. De assistent-trainer nam de felicitaties voor zijn 50e verjaardag dankbaar in ontvangst. Na wat dolletjes (onder andere een mooie battle tussen Klaas Jan Huntelaar en Perr Schuurs) begonnen de Ajacieden met een warming-up. Daarna werd de bal erbij gehaald voor diverse positiespellen. De afsluiter was een fel partijspel.

Schuurs & @KJ_Huntelaar are ready for training... 👀🔥#psvaja pic.twitter.com/obTMDqP8H5

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 20, 2019

Donny van de Beek, die tegen Lille nog ontbrak vanwege een hamstringblessure, deed de hele sessie mee. Of hij in actie komt zondag, is nog niet bekend. "We willen geen risico nemen", vertelde Erik ten Hag even later tijdens de persconferentie.

Zaterdag laatste test
Ajax werkt zaterdagmiddag nog een laatste training af en dan moet de landskampioen klaar zijn voor de kraker in Eindhoven. Afgelopen seizoen was PSV met 3-0 te sterk, maar Ajax is niet van plan zich in te graven. "Of we vol op de aanval gaan spelen?", zei Ten Hag. "Wij gaan in ieder geval van eigen kracht uit."

Bekijk ook: AJAX DOC: De Patatgeneratie

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials