Gelijkspel Ajax O19 genoeg voor groepswinst in UYL

gelijkspel-ajax-o19-genoeg-voor-groepswinst-in-uyl
gelijkspel-ajax-o19-genoeg-voor-groepswinst-in-uyl

Socials

Dat Ajax op sportpark de Toekomst in de eerste helft nog niet tot scoren kwam, had het vooral aan zichzelf te wijten. Al in de eerste 10 minuten van de wedstrijd waren de jonge Ajacieden gevaarlijk via Naci Ünüvar en Kenneth Taylor. Ook een schot uit de 2e lijn van Enric Llansana trof geen doel.

In die minuten was het al duidelijk dat Ajax het meeste balbezit zou hebben in de wedstrijd en dat de Spanjaarden vooral op de omschakeling gevaarlijk probeerden te worden.

Valencia kruipt uit schulp
De grootste kans in de eerste helft was voor Ajax-spits Damjan Dostanic. Na een piekfijne voorzet van Taylor kopte hij vrij voor de Spaanse doelman op diens voeten. Het was voor de bezoekers misschien wel het sein om iets meer van zich te laten zien. Na een half uurtje spelen nam Valencia steeds meer initiatief. Tot grote kansen leidde dat tot aan de rust niet.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Ajax. Ünüvar probeerde in de korte hoek Joaquín Blázquez te verschalken. De Spaanse doelman lette goed op.

Uiteindelijk kwamen de Spanjaarden in de 50e minuut tegen de verhouding in op voorsprong. Nordin Musampa verdedigde moeizaam uit, waardoor Valencia O19 de bal opnieuw kon inbrengen richting de 16 van Ajax. Na een lage voorzet van de linkerflank kwam Jose Contell Lechon goed voor z’n man en schoot hij van dichtbij raak.

Na de 0-1 bleef Ajax O19 wel zoeken naar de gelijkmaker, maar liep het zich regelmatig stuk op de Spaanse muur.

Regeer maakt 1-1
Met nog 20 minuten te spelen kwam de ploeg van Heitinga alsnog op 1-1. Nu waren het de Spanjaarden die moeite hadden met uitverdedigen. Ajax bleef jagen op de Spaanse verdediging en met succes. Via een ingooi kwam de bal bij Terrence Douglas. Na een goede actie van de linksback in het Spaanse strafschopgebied, schoot hij hard op doelman Blázquez. Via de Spaanse goalie kwam de bal voor de voeten van Youri Regeer. Hij schoot onberispelijk raak.


Youri Regeer vs Valencia: ⚽️⚽️⚽️⚽️#UYL #ajaval pic.twitter.com/O2ZGKO19o6

— AFC Ajax (@AFCAjax) December 10, 2019


Ajax probeerde er nog wel een driepunter uit te slepen en zag alleen nog een doelpunt van Christian Rasmussen worden afgekeurd. De Deense jongeling stond net buitenspel toen hij dacht de winnende treffer te hebben gemaakt.

Groepswinnaar
Omdat Ajax groepswinnaar is geworden, gaan ze direct door naar de 8e finale in de Youth League. Nummer 2, Lille, speelt eerst nog een tussenronde voor plaatsing bij de laatste 16.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials