Gemakkelijke oefenzege voor Ajax tegen Willem II

gemakkelijke-oefenzege-voor-ajax-tegen-willem-ii
gemakkelijke-oefenzege-voor-ajax-tegen-willem-ii

Socials

Bij Ajax kregen spelers als Klaas Jan Huntelaar, Hassane Bandé, Carel Eiting, Bruno Varela en Kik Pierie speelminuten van coach Erik ten Hag. Over 90 minuten bleken de Amsterdammers weinig moeite te hebben met de gasten uit Tilburg.2-0 voor bij rust
De eerste kans van de wedstrijd was ook voor Ajax. Na een overtreding van Willem II-verdediger Bart Nieuwkoop mochten de Amsterdammers een vrije trap nemen net buiten de 16. De Jong schoot de bal in de muur. In de tegenstoot waren de Tilburgers direct gevaarlijk via Elton Kabangu. Zijn diagonale schuiver belandde op de paal.

In de rest van de 1e helft trok Ajax de wedstrijd naar zich toe. Een schot van Zakaria Labyad werd nog uit de hoek getikt door Willem II-doelman Georgios Strezos. Hij moest wel een corner toestaan. Uit die hoekschop kwam Ajax via De Jong in de 18e minuut op voorsprong. Hij kon vogelvrij in de rebound de bal binnentikken.

Nog geen 10 minuten later stond Labyad aan het einde van een soepele Ajax-aanval. Via Bandé en De Jong kwam de bal voor, en schoot de nummer 7 van Ajax de bal makkelijk binnen. Tot de rust werd de ploeg van Ten Hag alleen nog gevaarlijk via enkele schoten vanuit de 2e lijn van Victor Jensen.

Na een kwartier spelen in de 2e helft brachten de Amsterdammers zichzelf nog even in de problemen. Na het rondtikken van de bal in de eigen verdediging maakte Dean Solomons in het eigen strafschopgebied een overtreding op Kabangu. Paul Gladon schoot vanaf 11 meter de 2-1 binnen.

Hattrick De Jong
Binnen 3 minuten was de marge weer 2. Eerst dacht Solomons z'n foutje goed te hebben gemaakt door een vrije trap binnen te koppen. Zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Een minuut later maakte Bandé alsnog de 3-1. Via 2 treffers van de excellerende De Jong en een doelpunt van Damjan Dostanic liep Ajax uit naar een makkelijke 6-1 zege.

Bekijk ook: Highlights Ajax O16 - AZ O16

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials