Hattrick Van den Bighelaar bij zege op PEC

hattrick-van-den-bighelaar-bij-zege-op-pec
hattrick-van-den-bighelaar-bij-zege-op-pec

Socials

Zonder een groot aantal geblesseerde speelsters zoals bijvoorbeeld Desiree van Lunteren en Liza van der Most, traden de Ajax Vrouwen op eigen veld aan tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Danny Schenkel schoot voortvarend uit de startblokken en in de 11e minuut kreeg Vanity Lewerissa de bal op een presenteerblaadje van Jonna van de Velde voor het doel. Helaas was de timing niet helemaal naar behoren, waardoor de kans niet werd verzilverd.

Verlaat verjaardagsfeestje
Maar het was uitstel van executie voor PEC Zwolle. Marjolijn van den Bighelaar, donderdag 29 jaar geworden, nam haar ploeg op sleeptouw en scoorde 3x op rij. Twee daarvan in de eerste helft, dankzij prima voorzetten van Victoria Pelova en Linda Bakker en de 3-0 viel 5 minuten na rust. Bij die laatste goal kwam de assist van Soraya Verhoeve.

De honger naar doelpunten was nog niet gestild. Acht minuten voor tijd kwam ook Lewerissa op het scorebord toen zij een voorzet van Eshly Bakker tegen de touwen joeg voor de 4-0! Daarbij bleef het ook.

Thanks for all the support. ✖️✖️✖️#ajapec pic.twitter.com/72etb00lIf

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) November 29, 2019

Zondag komt de concurrentie in actie. PSV neemt het in Brabant op tegen FC Twente.

Ajax Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 4-0: 18. Van den Bighelaar 1-0, 20. Van den Bighelaar 2-0, 50. Van den Bighelaar 3-0, 82. Lewerissa 4-0

Ajax Vrouwen | Kop; L. Bakker, Dijkstra, Doorn, Verhoeve, Munsterman (62. Kelly Zeeman), Van de Velde (76. Jansen), Pelova, E. Bakker, Lewerissa (83. Van de Westeringh), Van den Bighelaar

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Sjoerd Tullenaar

Socials