'Het was fantastisch om voor Ajax te spelen'

het-was-fantastisch-om-voor-ajax-te-spelen
het-was-fantastisch-om-voor-ajax-te-spelen

Socials

Claudia, hoe kijk je terug op jouw periode bij de Ajax Vrouwen?
"Het was fantastisch om voor Ajax te spelen. Die periode behoort tot de mooiste fases in mijn carrière. Het was dat ik nog een buitenlands avontuur wilde beleven.. Op mijn 28e was het nu of nooit. Het werd nu. De stap naar het buitenland heeft me ook veel moois opgeleverd."

Wat waren de mooiste momenten in  jouw twee seizoenen als Ajacied?
"De bekerwinst in 2014. Maar ook mijn eerste wedstrijden in het Ajax-shirt. Als klein meisje kon je daar lange tijd alleen maar van dromen. Het kón gewoon niet. Iedereen wil bij Ajax spelen. Als dat niet kan, dan haat je de club. En als je tegen Ajax moet spelen, ga je extra hard. Maar als je eenmaal Ajacied bent, dan ben je super trots. Helemaal ook als aanvoerder."

De beker was de eerste hoofdprijs ooit van de Ajax Vrouwen.
"Het was in alle opzichten mooi dat we die prijs pakten. Voor ons én voor de club. Alle investeringen werden eindelijk bekroond met die 1e beker. Wat dat betreft sprak daar ook waardering uit naar de club. Het succes paste ook echt bij de Ajax-cultuur. Bij Ajax is het altijd: we worden kampioen en winnen de beker. Dat spreek je ook uit. Mooi om het dan ook waar te maken."

Wat doe je nu?
"Ik ben sinds kort ZZP’er. Ik ga onder meer voor de VVCS (Vereniging voor Contractspelers) de vrouwentak opbouwen. Heel interessant en leuk. Het is toch weer een volgende stap in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. We zitten nog echt in het beginstadium, alles moet nog vorm krijgen. Mijn ambitie was altijd al om in het vrouwenvoetbal actief te blijven en daar iets aan bij te dragen."

Wat verwacht je dit seizoen van de Ajax Vrouwen?
"De prestaties waren tot nu toe te wisselvallig. Kwaliteit heeft Ajax altijd. Maar om écht voor het kampioenschap te gaan, zullen de prestaties constanter moeten zijn. Het is zeker mogelijk. Helemaal als de spelers elkaar ook beter kunnen vinden. Op die vlakken kan winst worden gemaakt."

Lees ook; Ajax Vrouwen contracteert 'ervaren' Lucie Vonkova

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl