Hoofd scouting Veldmate verlengt tot februari 2024

hoofd-scouting-veldmate-verlengt-tot-februari-2024-
hoofd-scouting-veldmate-verlengt-tot-februari-2024-

Socials

Veldmate (Schalkhaar, 21 januari 1957) kwam in 2016 naar Ajax om leiding te geven aan de scouting. Diezelfde functie bekleedde hij daarvoor bij FC Groningen.

"De afgelopen 4 jaar zijn omgevlogen’’, vertelt Veldmate. "Ik had een contract voor 6 jaar, maar dat Ajax nu al wilde verlengen, was heel prettig om te ervaren. Daarmee gaven ze een uiterste blijk van vertrouwen."

'Om de lange termijn te waarborgen, hebben we besloten hem nu al te vragen zich langer aan Ajax te binden.'

"Ik zit nog zo vol energie", vervolgt hij. "Ik heb ook ontzettend veel zin om de komende jaren mijn werk voort te zetten. We werken met een goed stel collega's. Iedereen weet waar Ajax voor staat en wil staan. Als je als club even verslapt, word je ingehaald. Daarom is teamwork zo belangrijk."

Lijn doortrekken
Ajax-directeur Marc Overmars is content met de contractverlenging van de 62-jarige hoofd scouting. "Toen we Henk Veldmate aantrokken, was het doel om onze scouting naar een hoger niveau te brengen. Wij zijn heel tevreden met de manier waarop hij daarmee aan de slag is gegaan. Er zijn goede stappen gezet en die lijn willen we doortrekken."

"Om de lange termijn te waarborgen, hebben we besloten hem nu al te vragen zich langer aan Ajax te binden. Dat is gelukt. Ik vind het mooi dat we de komende jaren verder kunnen samenwerken."

Lees ook: Scouting Ajax: 'Rode lijn tussen jeugd- en profscouting'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Gerard van Hees

Socials