Jong Ajax aan kop na winst op FC Dordrecht

jong-ajax-aan-kop-na-winst-op-fc-dordrecht-
jong-ajax-aan-kop-na-winst-op-fc-dordrecht-

Socials

Veel vaste Jong Ajax-krachten maakten een dag eerder al hun opwachting voor het 1e elftal, daarom had trainer Mitchell van der Gaag weer genoeg te puzzelen. Met Jasper ter Heide, Kenneth Taylor en Mendez stond er een ander middenveld dan voor de winterstop. Ook met Naci Ünüvar op linksbuiten was er een relatief nieuw gezicht op het veld te bespeuren.

Overwicht Jong Ajax
Jong Ajax begon, zonder geweldig te spelen, met een aardig overwicht aan de wedstrijd. Grote kansen bleven uit, maar Ünüvar en Mendez hadden de thuisclub al vroeg op voorsprong kunnen zetten. Hun schoten misten echter precisie en ook Perr Schuurs zag een harde vrije trap niet in het doel belanden.

Looking #ForTheFuture... ��#jajdor pic.twitter.com/Phwrcwlim6

— AFC Ajax (@AFCAjax) January 20, 2020

FC Dordrecht moest het van de counter hebben, maar wist Kjell Scherpen amper te testen. Pas vlak voor rust kwam de eerste mogelijkheid, toen Danzell Gravenberch net onder een scherpe voorzet doorliep. Een doelpunt van de oud-Ajacied, en broer van Ryan, was ook wel te veel van het goede geweest. Even daarvoor was Ünüvar nog dicht bij een doelpunt, toen hij verrassend uit een counter op doel schoot.

Beter Jong Ajax na rust
Jong Ajax kwam in de 2e helft sterk uit de startblokken en wist FC Dordrecht met een hoger tempo eerder te ontregelen. Ünüvar liet enkele prachtige acties zien, maar het was uiteindelijk Quinten Timber die de ban brak. Hij speelde zichzelf mooi vrij, zette doelman Mike Havekotte met een schijnbeweging op het verkeerde been en kon vervolgens simpel binnenschieten.

Het aanvalsspel was al iets gevarieerder geworden, want in de rust was Brian Brobbey in het veld gekomen voor Danilo Pereira. Met Sontje Hansen voor de moegestreden Ünüvar bleef de voorhoede actief. Brobbey had de wedstrijd met een hard schot in het slot kunnen gooien. De afvallende bal werd door Juan Castillo hard overgeschoten, waardoor het -op papier althans- toch nog spannend bleef.

Een kwartier voor tijd was de spanning voorbij, want Mendez zette Jong Ajax op 2-0 uit een strafschop, nadat Hansen naar de grond werd getrokken. Castillo had even later nog een 3e op zijn schoen, maar hij kon vogelvrij voor Havekotte niet binnenschieten. Echt veel gebeurde er niet meer in de slotfase, of het moest een bekeken bal van Mendez zijn die maar net langs de paal ging.

Dit bericht bekijken op Instagram

On top of the table: �������� ��! ❌❌❌ ☑️ �������� �� ����ℕ�� �������� #jajdor

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op 20 Jan 2020 om 1:06 (PST)

Door de overwinning staan voor het eerst in de geschiedenis zowel Ajax 1 als Jong Ajax bovenaan in de 2 hoogste vaderlandse divisies. Vrijdag mag Jong Ajax de koppositie verdedigen op bezoek bij NEC.

Jong Ajax – FC Dordrecht 2-0 (0-0) 55. Q. Timber 1-0, 75. Mendez 2-0 (pen.)

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, J. Timber, Schuurs, Pierie, Castillo, Ter Heide, Taylor, Mendez, Ünüvar (63. Hansen), Danilo (46. Brobbey), Q. Timber

Lees ook: Succesvolle Charity Matchday in beeld
Bekijk ook:
Gravenberch geniet na van treffer: 'Het was tiki-taka'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials