Jong Ajax geeft in extremis overwinning weg

jong-ajax-geeft-in-extremis-overwinning-weg-
jong-ajax-geeft-in-extremis-overwinning-weg-

Socials

Die domper zorgde ervoor dat Neraysho Kasanwirjo en Alexis Méndez niet met een overwinning debuteerden. Het tweetal maakte als invaller in de tweede helft zijn opwachting.

Trainer Mitchell van der Gaag had zijn ploeg op 4 plaatsen gewijzigd ten opzichte van het met 2-1 verloren duel bij TOP Oss. Onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Kjell Scherpen deden niet mee. Zij zijn met Ajax 1 mee afgereisd naar Cyprus, waardoor Jensen, Danilo en Dominik Kotarski aan de aftrap verschenen.

Aardig veldspel
Nadat NEC het 1e speldenprikje had uitgedeeld, was het Jong Ajax dat de regie voerde. Al na 6 minuten lag de bal dan ook in het net. Lassina Traoré reageerde attent toen keeper Mattijs Branderhorst een hard schot van Kenneth Taylor niet onder controle kreeg.

Vooral Danilo had het in de openingsfase op z’n heupen, maar hij kon het publiek slechts een kwartiertje laten genieten. Een blessure van hem zorgde ervoor dat Quinten Timber het veld in moest en Jong Ajax ook iets anders ging spelen.

NEC kwam beter in de wedstrijd en strafte balverlies van Dean Solomons af (1-1). Het Nijmeegse gevaar kwam vooral vanaf links, waar Jurriën Timber het lastig had met Randy Wolters.

Net toen Jong Ajax weer het initiatief naar zich toe trok met prima kansen voor Nicolas Kühn, Kik Pierie en Jasper ter Heide was het NEC dat de trekker overhaalde. Anthony Musaba schoot een voorzet hard binnen en miste even later nog een uitgelezen kans op 1-3.

Taylor had vlak voor rust wat terug kunnen doen, maar nu had NEC-doelman Branderhorst wél een antwoord op zijn inzet.

Veel betere tweede helft
Met Kasanwirjo voor Solomons bracht Van der Gaag een debutant binnen de lijnen, maar het was vooral het middenveld dat al direct na rust het verschil maakte. Aan de hand van uitblinkers Taylor en Ryan Gravenberch trok Jong Ajax de wedstrijd naar zich toe, creëerde het kansen en zag het Jensen via een Nijmeegs been gelijkmaken.

Nadat Traoré 2 keer de 3-2 op zijn (voor)hoofd had, was het Gravenberch die uiteindelijk de trekker overhaalde. De middenvelder volleerde schitterend raak na een afvallende bal.

Ook achterin gaf Jong Ajax weinig meer weg. Pierie speelde een betere helft, zag ook vaker de opening op het middenveld en kende in zijn compagnon Kasanwirjo een prima debutant. Tien minuten voor tijd mocht ook de Amerikaan Mendez zijn 1e minuten in Jong Ajax maken, toen hij Taylor verving.

Anticlimax
Jong Ajax leek het volwassen uit te spelen en zoals eerder benoemd kon Jensen de wedstrijd in het slot gooien dankzij een toegekende strafschop. Hij miste echter, en dat bleek een dure misstap te zijn. NEC richtte zich nog 1 keer op, kreeg in blessuretijd 2 reuzenkansen en scoorde in de absolute slotseconde de gelijkmaker (3-3).

Een hard gelag voor Jong Ajax, want dat had na een uitstekende tweede helft meer verdiend.

Jong Ajax – NEC 3-3 (1-2), 6. Traoré 1-0, 21. Braken 1-1, 38. Musaba 1-2, 55. Jensen 2-2, 64. Gravenberch 3-2, 90+4. Kvida 3-3

Bijzonderheid: 90+1: Jensen (Jong Ajax) mist strafschop

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, J. Timber, Solomons (46. Kasanwirjo), Pierie, Ter Heide, Taylor (81. Mendez), Gravenberch, Jensen, Kühn, Traoré, Danilo (16. Q. Timber)

Lees ook: Jong Ajax start nieuwe seizoen met nederlaag
Bekijk ook
: Highlights Jong Ajax - NEC

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials