Jong Ajax geeft zege uit handen

jong-ajax-geeft-zege-uit-handen-1
jong-ajax-geeft-zege-uit-handen-1

Socials

Waar vorige week het jongste Jong Ajax uit de geschiedenis speelde, was het vandaag de beurt aan het op één na jongste Jong Ajax. 7 dagen ouder dan het elftal van vorige week, want voor de eerste keer in inmiddels 254 betaald voetbal-duels begon Jong Ajax in eenzelfde basisformatie.

Sterker Jong Ajax
Het duurde even voor de wedstrijd op gang kwam, maar Jong Ajax toonde zich al snel vooral een beter voetballende ploeg dan Telstar. Waar eerst Jensen maar net naast schoot na een mooie solo van rechtsbuiten Quinten Timber, was het even later wel raak. Een mooie aanval via Kenneth Taylor en Naci Ünüvar stierf bijna in schoonheid toen de bal voor de voeten van Telstar-verdediger Pattynama viel, maar laatstgenoemde wilde de bal wegwerken maar vond het lichaam van Hansen en zag de bal via de aanvaller tegen het net ploffen.

Een gelukkig doelpunt, maar de aanval had ook wel een goal verdiend. Vlak daarna viel de bal via weer een Telstar-been voor de voeten van Jensen, die plots vrij voor keeper Swolfs stond en de 2-0 kon aantekenen. Een terechte voorsprong, want Telstar kon amper gevaarlijk worden voor het doel van Kjell Scherpen.

Telstar komt terug
Ondanks een pegel van Youri Regeer die net naast ging waren de mogelijkheden na rust vooral voor de bezoekers. Ongelukkig uitverdedigen van Kik Pierie zorgde er dan ook voor dat de bal uiteindelijk voor de voeten van Kharchouch kwam, en zijn schot bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Dit jonge Jong Ajax lijkt nog niet over de fysieke kwaliteiten te bezitten om een tegenstander 90 minuten de wil op te leggen, en het spelbeeld van de eerste helft verschilt dan ook vaker met dat van de tweede: een betere tegenstander en Jong Ajax dat er via de counter uit probeert te komen.

86. Nee! Telstar komt terug tot 2-2...

Strafschop wordt benut door opnieuw Kharchouch.#jajtel

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 28, 2020

Omdat het Telstar aan voetballend vernuft ontbrak leek Jong Ajax de zege toch over de streep te trekken. Een ongelukkige handsbal van Quinten Timber vlak voor tijd zorgde er echter voor dat beide ploegen 1 punt overhielden aan het waterballet: Kharchouch benutte de toegekende strafschop.

Een terecht gelijkspel, al had Ünüvar nog dé kans op 3-2 op zijn schoen. Hij miste in blessuretijd echter, tot zijn eigen afgrijzen, voor open doel. Door de puntendeling ziet Jong Ajax SC Cambuur en De Graafschap verder uit het zicht verdwijnen. Over een week strijdt het bij FC Volendam in een rechtstreeks duel om de 3e plaats.

Jong Ajax – Telstar 2-2 (2-0): 20. Hansen 1-0, 26. Jensen 2-0, 54. Kharchouch 2-1, 86. Kharchouch 2-2 (pen.)

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Van Gelderen, Kasanwirjo (79. Kemper), Pierie, Castillo, Taylor, Regeer (58. Mendez), Jensen (84. Pynadath), Q. Timber, Hansen, Ünüvar

Tekst: Ajax.nl
Beeld: ProShots.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl