Jong Ajax hard onderuit bij Jong FC Utrecht

jong-ajax-hard-onderuit-bij-jong-fc-utrecht
jong-ajax-hard-onderuit-bij-jong-fc-utrecht

Socials

Trainer Mitchell van der Gaag begon voorin met Alex Mendez op de flank, wat inhield dat Quinten Timber wederom op het middenveld kon spelen.

Aardig begin
Jong Ajax begon met de wind in de rug aan de wedstrijd. Een mooie bal van Jasper ter Heide werd door Brian Brobbey maar net overgekopt. Vlak daarna vond diezelfde Brobbey de Utrecht-keeper op zijn weg na een fijne steekbal van Kenneth Taylor. Jong Ajax had het overwicht, dicteerde het spel en het leek eigenlijk wachten op een Amsterdamse openingsgoal.

Die viel echter aan de andere kant. Odysseus Velanas schoot een voorzet onder Bruno Varela door, en plots was het aardige veldspel van Jong Ajax verdwenen. Terrence Douglas - in het veld gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Ter Heide - schoot van afstand nog wel rakelings naast, maar Jong FC Utrecht was steeds vaker op de Amsterdamse helft te vinden. 

Varela redde enkele keren knap op Utrechtse inzetten, maar moest toch toezien hoe Tommy St. Jago vlak voor rust uit een corner de 2-0 binnenkopte. Van der Gaag trachtte met Sontje Hansen voor Mendez nog wat uit te kunnen richten, maar vlak na de thee was het pleit beslecht. Varela schoffelde een Utrechter onderuit en Jonas Arweiler schoot uit de toegekende strafschop de 3-0 binnen.

Afgang na rust
Jong Ajax speelde daarna vooral tegen zichzelf en de weerelementen. In de wetenschap dat deze avond reddeloos verloren was, werden afspraken niet meer nagekomen en viel vrij snel nog de 4-0. Een voorzet vanaf links werd in 2 instanties binnengewerkt door Hicham Acheffay. Daarmee was de afgang compleet.

Dat invaller Victor Jensen met zijn 1e balcontact de 4-1 binnenschoot, was slechts een doekje voor het bloeden. Een minuut later scoorde Lonwijk uit een corner de 5-1. Jong Ajax wilde daarna het liefst direct de bus in terug naar Amsterdam, maar kende nog een ongelukkig moment toen Varela de bal in de voeten van Jeredy Hilterman speelde en de bal uit het net kon vissen. 

St. Jago deed nog wat terug voor Jong Ajax door de bal achter zijn eigen doelman te koppen, maar een minuut later scoorde Velanas namens Jong FC Utrecht de 7-2. Daar bleef het bij; een zeer pijnlijke avond voor Jong Ajax waarbij de ploeg finaal door de ondergrens zakte. 

Jong FC Utrecht – Jong Ajax 7-2 (2-0), 24. Velanas 1-0, 40. St. Jago 2-0, 51. Arweiler 3-0, 57. Acheffay 4-0, 67. Jensen 4-1, 68. Lonwijk 5-1, 76. Hilterman 6-1, 81. St. Jago 6-2 (e.d.), 82. Velanas 7-2

Opstelling Jong Ajax: Varela, Van Gelderen, J. Timber, Kemper, Ter Heide (9. Douglas), Q. Timber, Taylor (66. Jensen), Ekkelenkamp, Mendez (46. Hansen), Brobbey, Ünüvar

Bekijk ook: Theo Janssen: 'Heel Nederland was trots'

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl