Jong Ajax klopt Telstar en boekt 10e zege

jong-ajax-klopt-telstar-en-boekt-10e-zege
jong-ajax-klopt-telstar-en-boekt-10e-zege

Socials

De thuisploeg ging fel van start en dat resulteerde al gauw in de eerste grote kans voor Charlie Gilmour, maar hij schoot van dichtbij hoog over het doel van Dominik Kotarski. De goalie van Jong Ajax moest enkele minuten later wel aan de bak om zijn doel schoon te houden. Eerst bracht de Kroaat redding op een kopbal van Senne Lynen en niet veel later hield hij Reda Kharchouch van scoren af.

Jong Ajax zeer efficiënt
Het eerste schot op doel van Jong Ajax was wél meteen raak. Vleugelverdediger Jasper ter Heide ving een afgeslagen bal op, kapte een Telstar speler uit en schoot met links beheerst raak (0-1). De ploeg uit Velsen-Zuid kreeg op slag van rust nog 2 goede kansen om de stand weer in evenwicht te brengen, maar beide keren had clubtopscorer Reda Kharchouch zijn vizier niet op scherp staan.

Jong Ajax begon met 1 nieuwe naam aan de tweede helft: Quinten Timber verving Alex Mendez op de linksbuiten-positie. In de 57ste minuut kregen de Amsterdammers een penalty nadat Lassina Traoré was gevloerd. Carel Eiting ontfermde zich over de bal, hield het hoofd koel en schoot via de binnenkant van de paal de 0-2 binnen.

Jong Ajax brengt zichzelf in moeilijkheden
Zo'n 20 minuten voor tijd leek Jurgen Ekkelenkamp de wedstrijd in het slot te gooien. De jonge middenvelder schoot geheel vrijstaand de 0-3 op het scorebord en tilde zijn seizoenstotaal naar 8 treffers! Ekkelenkamp was 10 minuten voor tijd bijna weer trefzeker, maar zijn omhaal werd gepareerd door Telstar-goalie Sven van der Maaten.

Na geklungel in de Amsterdamse defensie, scoorde Ilias Bronkhorst 5 minuten voor tijd de 1-3. Het thuispubliek geloofde er weer in en stuwde De Witte Leeuwen naar voren. Via Kharchouch werd het nog wel 2-3, maar na een spannende slotfase ging Jong Ajax toch met de 3 punten aan de haal! Maandag 9 december is Roda JC de volgende tegenstander.

Telstar Jong Ajax 0-1 (0-1). 21. Jasper ter Heide 0-1, 58. Carel Eiting 0-2, 69. Jurgen Ekkelenkamp 0-3, 85. Bronkhorst 1-3, 87. Kharchouch 2-3.

Jong Ajax | Kotarski; Ter Heide (79. Kemper), J. Timber, Pierie, Castillo; Eiting, Gravenberch, Ekkelenkamp; Kühn (70. Brobbey), Traoré, Mendez (46. Q. Timber).

Lees ook: Eerste gasten & programma Ajax Winterfestival bekend!
Bekijk ook:
Martínez: 'Ik droom met open ogen'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials