Jong Ajax lijdt nederlaag bij Jong AZ

jong-ajax-lijdt-nederlaag-bij-jong-az
jong-ajax-lijdt-nederlaag-bij-jong-az

Socials

Trainer Mitchell van der Gaag had alleen in de defensie enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het met 6-0 gewonnen duel met FC Eindhoven. Kjell Scherpen stond in het doel, en Jasper ter Heide begon op de rechtsbackpositie. 

Povere eerste helft
Jong Ajax begon aardig aan het duel, met direct enkele mogelijkheden in de openingsfase. Een goede voorzet van Nicolas Kühn werd net gemist, en Ter Heide zag een hard schot tot corner getikt worden. Het duurde niet lang totdat ook Jong AZ beter in de wedstrijd kwam, en het raakte via Mohamed Taabouni zelfs de paal. 

Ondanks dat Jong Ajax de controle had, kwam Jong AZ op voorsprong. Thijs Oosting tikte een voorzet binnen, en gaf even later zelf een voorzet op Des Kunst die de 2-0 aantekende. Jong Ajax zette er weinig tegenover, of het moest een schot van Noa Lang zijn geweest dat in de rebound maar net door Traoré werd naast getikt. 

Al met al een erg povere eerste helft, maar in de slotseconde zat het plots weer in de wedstrijd: Lang kwam door, legde voor en Traoré tikte al vallend de aansluitingstreffer binnen. Een tweede bedrijf waarin dus nog alles te winnen viel, maar dan moest Jong Ajax niet zo verdedigen als het direct na rust deed. Kunst kreeg teveel ruimte, en kon ongehinderd binnenschieten. 

Boeiende slotfase
Ondanks de marge van 2 leek het verzet nog niet gebroken, en Jong Ajax ging een tempo hoger voetballen. Het werd Jong AZ soms wat te machtig, Jong Ajax sneed er doorheen, maar invaller Boy Kemper en Traoré scoorden niet. Defensief bleef het wel enorm kwetsbaar, want de counters van Jong AZ waren levensgevaarlijk.

Vooral Richard Sedlacek had 2 keer de 4-1 op z’n schoen, maar omdat de paal mede in de weg stond bleef Jong Ajax in leven. Van der Gaag bracht Joshua Pynadath in de ploeg voor de moegestreden Traoré, en met nog 10 minuten te spelen kwam Jong Ajax toch weer terug in de wedstrijd. Kühn werd mooi gevonden en scoorde laag in de verre hoek. De echte finesse in het aanvalsspel ontbrak echter, en zo bleek de 3enederlaag van Jong Ajax in dit seizoen niet eens onterecht. 

Jong AZ – Jong Ajax 3-2 (2-1): 17. Oosting 1-0, 36. Kunst 2-0, 45+3. Traoré 2-1, 49. Kunst 3-1, 83. Kühn 3-2

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Ter Heide (69. Q. Timber), J. Timber, Pierie (31. Kemper), Castillo; Gravenberch, Eiting, Ekkelenkamp; Kühn, Traoré (78. Pynadath), Lang

Lees ook: Pre-order nú jouw exemplaar van LOUIS, 33 jaar Ajax-fotograaf 

Tekst: Ajax.nl
Beeld: ProShots

Socials