Jong Ajax niet langs Helmond Sport

jong-ajax-niet-langs-helmond-sport-
jong-ajax-niet-langs-helmond-sport-

Socials

In vergelijking met de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd bij NAC Breda had Mitchell van der Gaag een aantal wijzigingen moeten doorvoeren. Zo speelde Alex Mendez voor Ryan Gravenberch en zagen de toeschouwers ook geen Noa Lang, maar Victor Jensen als linksbuiten op het veld.

Matige eerste helft
Jong Ajax begon zoals verwacht met het overwicht, maar kon nauwelijks tot echte kansen komen. Net als in Breda liep de linkerflank een stuk beter dan de rechter, want alleen de voorzetten van Juan Familia Castillo kwamen in de buurt van Lassina Traoré. Helmond Sport was nog niet in de buurt van Dominik Kotarski geweest, maar kwam wel met enig fortuin op voorsprong. Givan Werkhoven profiteerde van een misverstand in de Jong Ajax-defensie en Kotarski kon er net niet meer bij om de bal nog te keren.

Op jacht naar de gelijkmaker speelde Jong Ajax te slordig om echt gevaarlijk te worden. Vooral het gemis van de tandem Eiting-Gravenberch deed zich gelden, want ook door het vele balverlies werd Traoré te weinig gevonden. Jensen probeerde het nog van afstand, maar het duurde tot vlak voor rust voordat de eerste échte kans zich aandiende: Jensen gaf de bal mooi voor op Traoré, die zijn kopbal knap gered zag worden door Helmond Sport-keeper Stijn van Gassel.

Beter Jong Ajax na rust
Van der Gaag bracht in de tweede helft Kenneth Taylor (voor Quinten Timber) en Jasper ter Heide (voor Alex Mendez) in. Het had in eerste instantie weinig resultaat, want Jong Ajax bleef in een te laag tempo spelen om Helmond Sport te verontrusten. Taylor en Jensen kregen kansen, maar toen ook de sterke Brian Brobbey als invaller binnen de lijnen kwam, nam de druk van Jong Ajax flink toe.

Ekkelenkamp kreeg uit een klutssituatie de bal, kon vrij opstomen richting doel en schoot beheerst binnen. Jong Ajax was plots helemaal los, want direct daarna kregen Castillo, Kik Pierie, Traoré en Nicolas Kühn grote kansen om de thuisclub op voorsprong te schieten. Met kunst en vliegwerk bleef Helmond Sport overeind, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een overwinning voor Jong Ajax eigenlijk ook niet verdiend was geweest.

Jong Ajax - Helmond Sport 1-1 (0-1):14. Werkhoven 0-1, 65. Ekkelenkamp 1-1

Opstelling Jong Ajax: Kotarsaki, Van Gelderen, Kemper, Pierie, Castillo, Q. Timber (46. Taylor), Mendez (46. Ter Heide), Ekkelenkamp, Kühn, Traoré, Jensen (64. Brobbey)

Lees ook: Kids Persconferentie: Lachen, gieren, brullen

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots

Socials