Jong Ajax niet voorbij Go Ahead

jong-ajax-niet-voorbij-go-ahead
jong-ajax-niet-voorbij-go-ahead

Socials

Jong Ajax kende in Alex Mendez een ‘nieuwe’ linksbuiten. Met Ekkelenkamp op 10, en Nicolas Kühn op rechtsbuiten, kende Jong Ajax wat nieuwe krachten ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong PSV. Ook Kik Pierie speelde, op 4, ten koste van Boy Kemper.

Slechte eerste helft
De wedstrijd was nog geen minuut oud, of Jong Ajax keek al tegen een achterstand aan. Sam Beukema tikte uit een corner bij de 2e paal binnen, en de ploeg van Mitchell van der Gaag kon direct in de achtervolging. Dat deed het zonder overtuiging, want hoewel Go Ahead de bal aan Jong Ajax liet, deed het daar vrij weinig mee. Vooral Jaroslav Navratil kon enkele malen richting Dominik Kotarski opstomen, maar zijn schoten of voorzetten misten precisie.

Het duurde een half uur voordat Jong Ajax zich eens voorzichtig in het strafschopgebied van Go Ahead Eagles meldde. Tot echte kansen kwam het niet, want het 1e schot op doel van Ekkelenkamp bleek niets meer dan een slap rollertje. Lassina Traoré omspeelde 10 minuten later de keeper, maar kon de bal door een wirwar van Go Ahead-spelers niet goed voor het doel krijgen.

De uitbraken van Go Ahead bleven gevaarlijker, want op slag van rust had Navratil de bal op een presenteerblaadje kunnen leggen voor Richard van der Venne, maar hij ging voor eigen succes en hield Jong Ajax daarmee in leven.

Beter Jong Ajax na rust
In het tweede bedrijf kwam Jong Ajax aanmerkelijk beter voor de dag. Met Quinten Timber voor Alex Mendez trachtte Van der Gaag wat meer aanvallende impulsen te forceren, en kreeg het ook direct al goede mogelijkheden. Zo schoot Traoré uit de draai tegen Verhulst, maar even kwam Jong Ajax wél op gelijke hoogte toen Ekkelenkamp zich schitterend vrij speelde en binnenschoot: 1-1.

Traoré gevaarlijker
Go Ahead Eagles kon de linies niet meer goed gesloten houden, en met name Traoré kwam daardoor vaker in scoringspositie. Carel Eiting had Jong Ajax zelfs op voorsprong kunnen zetten, maar zijn vrije trap ging via buitenkant paal buiten. Aan de andere kant moesten de Ajacieden waakzaam blijven bij counters, want het was weer Navratil die (gelukkig zonder resultaat) vrij kon opstomen richting Kotarski.

In de slotfase leek de fut er bij beide ploegen uit, maar kreeg Jong Ajax 1 minuut voor tijd na hands in het strafschopgebied dé uitgelezen mogelijkheid om de winst nog mee te nemen. Hobie Verhulst stopte echter de strafschop van Traoré, en zo kregen beide ploegen voor 1 goede helft netjes ook 1 punt.

Go Ahead Eagles – Jong Ajax 1-1 (1-0), 1. Beukema 1-0, 58. Ekkelenkamp 1-1

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Castillo, Gravenberch, Eiting (87. Kemper), Mendez (46. Q. Timber), Ekkelenkamp, Traoré, Kühn

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots

Socials