Jong Ajax niet voorbij Jong PSV

jong-ajax-niet-voorbij-jong-psv
jong-ajax-niet-voorbij-jong-psv

Socials

Trainer Mitchell van der Gaag had een behoorlijke puzzel te maken, want door het trainingskamp van Ajax 1 moest er een beroep worden gedaan op spelers die niet regelmatig in de basis beginnen. Zo bestond het middenveld uit Jasper ter Heide, Alex Mendez en Enric Llansana, en maakte Anas Salah-Eddine zijn debuut op de linksbackpositie. 

Slordige eerste helft
De vele wisselingen hadden tot gevolg dat Jong Ajax moeite had om de vrije man te vinden. Het overwicht was weliswaar voor de Amsterdammers, maar de eerste grote kans was voor Jong PSV. Kjell Scherpen redde echter prima op een schot van Ngonge. 

Het duurde een kwartier voordat Jong Ajax de eerste kans kon noteren. Sergiño Dest legde de bal panklaar op het hoofd van Jurgen Ekkelenkamp, die maar net over kopte. Het bleek geen opmaat naar een beter half uur, want het spel bleef stroperig en voor de doelen viel weinig te beleven. Pas vlak voor het rustsignaal wist Quinten Timber doelman Roulaux te testen, maar zijn schot werd gestopt. Uit de rebound schoot Mendez naast.

Iets beter Jong Ajax na rust 
In 1e instantie ging Jong Ajax na rust op dezelfde voet verder: een licht overwicht, geen kansen en met een 1e kans voor Jong PSV. Omdat Scherpen ook nu uitstekend redde was er nog niets aan de hand, maar moest het tempo wel echt omhoog om Jong PSV te verontrusten. 

Dat gebeurde wel iets, want Jong Ajax ging beter spelen en creëerde ook kansen. Ekkelenkamp kon opstomen richting doel (maar een Jong PSV-verdediger kwam er nog net tussen) en stond Dest aan het beginpunt van Jong Ajax’ mooiste aanval: hij speelde Llansana in, die kreeg de bal met een hakje terug bij Dest die vervolgens hard op de vuisten van Roulaux schoot. 

Invaller Joshua Pynadath had na een mooie individuele actie nog wel een klein kansje en zag Ekkelenkamp nog bijna scoren, maar 3 punten was teveel van het goede geweest. In de slotfase kwamen de Amsterdammers met 10 man te staan. Pynadath kreeg een directe rode kaart na een harde tackle van achteren.

Door het gelijkspel nadert Jong Ajax de koppositie wel tot 2 punten, en kan het volgende week maandag thuis tegen FC Dordrecht voor de 1e overwinning van 2020 gaan.

Opstelling Jong Ajax
: Scherpen, Dest, Van Gelderen (51. Solomons), Kemper, Salah-Eddine, Ter Heide, Mendez, Llansana (77. Pynadath) , Kühn (69. Bandé), Ekkelenkamp, Q. Timber

Bekijk ook: Ten Hag voorziet mooie maanden

Tekst : Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots

Socials