Jong Ajax onderuit bij FC Volendam

jong-ajax-onderuit-bij-fc-volendam
jong-ajax-onderuit-bij-fc-volendam

Socials

Van der Gaag stuurde wederom een piepjong elftal het veld in. De basisplaats voor Boy Kemper op linksback betekende dat Juan Castillo op linksbuiten werd geposteerd. Met Quinten Timber als rechtsbuiten en Naci Ünüvar in de spits stond er een redelijke gelegenheidsaanval aan de aftrap.

Onnodige achterstand
Het duurde even voordat de wedstrijd ontbrandde. Jong Ajax had het balbezit, liet af en toe best aardige combinaties zien, maar tot grote kansen kwam het niet. Timber en Castillo zagen een schot geblokt worden, nadat Ünüvar ze beide keren behendig vrij speelde. 

FC Volendam kon er aanvankelijk niet al teveel tegenover stellen, maar plots stond het 1-0 dankzij een voorzet van Antonucci die door iedereen gemist werd en achter Kotarski belandde. Even daarvoor redde Kemper nog op de lijn, en vlak na het openingsdoelpunt leek Jong Ajax al uitgespeeld toen El Kadiri vanaf links doorbrak en de 2-0 binnenschoot. 

Beslissing vlak na rust
Van der Gaag bracht na de rust Sontje Hansen voor Ünüvar, maar veel effect sorteerde dat niet. Sterker nog, Antonucci kreeg bij een Volendamse aanval veel teveel ruimte en kon ongehinderd met een hard en laag schot 3-0 maken. Het betekende de doodsteek voor de wedstrijd, want bij Jong Ajax gingen de koppies hangen en Volendam had de punten in de knip.

Pas een kwartier voor tijd kreeg Jong Ajax weer iets van een kans, toen Hansen zich mooi vrij speelde maar zijn schot teveel kracht miste om de keeper te verontrusten. Het bleek wel de opmaat naar een laatste kwartier waarin Jong Ajax iets beter leek, al kwam dat vooral omdat de scherpte er bij Volendam wel af was. 

Invaller Victor Jensen en Castillo waren met een schot en een kopbal nog dichtbij de eretreffer, die ondanks de matige wedstrijd wel verdiend was geweest. Volendam kwam ook niet echt meer op de helft van Jong Ajax, maar omdat het bij een counter toch nog een keer mocht oversteken scoorde Duin vlak voor tijd nog de 4-0. 

90+2. Tough evening... ��#voljaj pic.twitter.com/4fytyhpwIG

— AFC Ajax (@AFCAjax) March 6, 2020

FC Volendam – Jong Ajax 4-0 (1-0), 34. Antonucci 1-0, 38. El Kadiri 2-0, 52. Antonucci 3-0, 88. Duin 4-0

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Van Gelderen, Kasanwirjo, Pierie, Kemper, Taylor, Regeer (85. Llansana), Mendez, Castillo, Ünüvar (46. Hansen), Q. Timber (63. Jensen)

Bekijk ook: Schöne: 'De goal van mijn carrière' | GOAL OF THE DECADE

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl