Jong Ajax onderuit tegen FC Volendam

jong-ajax-onderuit-tegen-fc-volendam-
jong-ajax-onderuit-tegen-fc-volendam-

Socials

Van der Gaag begon met 11 vertrouwde namen: de broertjes Jurriën en Quinten Timber achterin, Gravenberch op het middenveld en de aanval werd gevormd door Alex Mendez, Lassina Traoré en Nicolas Kühn.

Aardige openingsfase
Jong Ajax en FC Volendam begonnen in een hoog tempo aan de wedstrijd. Tot echt grote kansen leidde dat niet, al kwamen de 1e mogelijkheden wel op naam van de bezoekers.

Het duurde een klein half uur voordat Jong Ajax voor het eerst écht gevaarlijk kon worden. Daar had het wel een foutje van Volendam voor nodig. Jurgen Ekkelenkamp kreeg de bal bij Alex Mendez, die Gravenberch kon bedienen. Diens schot bleek echter niet hard genoeg om keeper Nordin Bakker echt te verontrusten.

Even later volgde een uitstekende actie van Ekkelenkamp, die knap wegdraaide bij zijn tegenstander maar ook Bakker op zijn weg vond. De rebound kwam net niet lekker op het hoofd van Kühn.

Twee Volendamse optaters na rust
De tweede helft begon nog veelbelovend voor Jong Ajax. Kühn kon op Bakker afstormen maar had geen oog had voor de meelopende Traoré en in het zijnet schoot. De kans aan de andere kant was wél raak. Nick Doodeman stond op de juiste plek om een voorzet binnen te tikken: 0-1.

Ondanks kansen voor Gravenberch (over) en Traoré (kwam net niet bij een voorzet van Juan Castillo) stond het plots 0-2: Marco Tol kopte binnen uit een corner en bracht Volendam op rozen.

Met nog een half uur te gaan bracht Van der Gaag Leo Thethani voor Kühn en Jasper ter Heide voor Mendez. Quiten Timber schoof daarmee door naar linksbuiten. Die omzetting sorteerde bijna effect toen hij met een hard schot leek te scoren. Zijn knal werd echter gepareerd

Gravenberch met de aansluiting
Toch stond even later de aansluitingstreffer alsnog op het scorebord: Gravenberch kreeg de bal voor zijn voeten en scoorde met een heerlijke krul in de verre hoek: 1-2.

De schwung was er ondanks de treffer behoorlijk uit en de wijdbroeken speelden de wedstrijd volwassen uit. In de 92e minuut kwam Volendam zelfs op 1-3, toen Francesco Antonucci met een bekeken schot voor de beslissing zorgde.

Vrijdag krijgt Jong Ajax alweer kans om zich te revancheren, dan ontvangt het FC Den Bosch.

Jong Ajax – FC Volendam 1-3 (0-0)
, 50. Doodeman 0-1, 59. Tol 0-2, 73. Gravenberch 1-2, 90+2. Antonucci 1-3

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Q. Timber, J. Timber, Kemper, Castillo, Eiting, Gravenberch (76. Bandé), Ekkelenkamp, Kühn (59. Tethani), Traoré, Mendez (64. Ter Heide)

Lees ook: Team van Toen I Juan Castillo: 'Ik was écht een mannetje'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials