Jong Ajax overtuigend langs FC Eindhoven

jong-ajax-overtuigend-langs-fc-eindhoven
jong-ajax-overtuigend-langs-fc-eindhoven

Socials

Van der Gaag had ten opzichte van het gewonnen uitduel met MVV van vorige week 3 wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling. Dominik Kotarski, Perr Schuurs en Noa Lang speelden in plaats van Kjell Scherpen, Liam van Gelderen en Quinten Timber. De laatste 2 speelden woensdag nog met O19 in de Youth League tegen Valencia (3-5-zege).

De thuisploeg ging voortvarend van start en creëerde binnen 2 minuten de 1e kans. Carel Eiting werd na een solo echter gestuit in het strafschopgebied van FC Eindhoven. Vervolgens kregen onder meer Juan Familia Castillo, Lassina Traoré en Lang kansen om de score te openen. FC Eindhoven-goalie Ruud Swinkels liet zich echter niet zomaar passeren.

Traoré breekt de ban
Na 23 minuten spelen kwam Jong Ajax dan toch op voorsprong. Schuurs stak het halve veld over met de bal aan zijn voet en bediende Traoré. De uit Burkina Faso afkomstige spits brak de ban met een schot in de rechterhoek: 1-0. Jurriën Timber en Lang kregen kansen om de score uit te breiden, maar tweemaal stond routinier Swinkels goed opgesteld.

In de 40ste minuut kregen de Brabanders een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen, maar Joey Sleegers zag zijn strafschop gekeerd worden door Kotarsk.

Aan de andere kant was het wel raak. Rechtsbuiten Nicolas Kühn gaf de bal hard en laag voor, waar Bart Biemans zijn eigen doelman verschalkte: 2-0. Op slag van rust werd het zelfs 3-0 voor Jong Ajax, toen Lang de bal vanaf de rand van het vijandelijke zestienmetergebied in de hoek schoot. De Amsterdammers zaten zo halverwege op rozen!

Slagvaardig Jong Ajax
Na de pauze deelde FC Eindhoven de eerste speldenprikjes uit, maar Jong Ajax toonde zich slagvaardiger in de afronding. Na goed werk van Carel Eiting tilde Jurgen Ekkelenkamp de stand in de 50e minuut naar 4-0. Daar bleef het niet bij. Perr Schuurs schoot van afstand de 5-0 binnen en ook Ryan Gravenberch pikte zijn doelpuntje mee: 6-0.

Zo boekte Jong Ajax een zeer overtuigende zege op FC Eindhoven en verstevigde het zijn positie in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdamse beloften hebben na 9 duels 17 punten verzameld.

Jong Ajax – FC Eindhoven 6-0 (3-0). 23. Traoré 1-0, 42. Biemans (e.d.) 2-0, 44. Lang 3-0, 50. Ekkelenkamp 4-0, 55. Schuurs 5-0, 58. Gravenberch 6-0.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; J. Timber, Schuurs, Pierie, Familia Castillo; Eiting, Gravenberch (60. Taylor), Ekkelenkamp; Kühn (65. Pynadath), Traoré (78. Mendez) en Lang.

Tekst: Ajax.nl/Stefan Maas
Beeld: ProShots.nl

Socials