Jong Ajax recht de rug en klopt FC Den Bosch

jong-ajax-recht-de-rug-en-klopt-fc-den-bosch
jong-ajax-recht-de-rug-en-klopt-fc-den-bosch

Socials

Ten opzichte van het verloren duel met FC Volendam (1-3) van afgelopen maandag, had Van der Gaag 4 wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling. Zo nam Kjell Scherpen de plek onder de lat in van Dominik Kotarski.

Vanaf minuut 1 was Jong Ajax de bovenliggende partij. Het 1e doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. In de 5e minuut bediende topscorer Lassina Traoré ploeggenoot Jurgen Ekkelenkamp, die naar binnen kapte en de bal koelbloedig in het vijandelijke doel schoot: 1-0.

Jong Ajax op rozen
Nicolas Kühn kreeg al gauw een kans om de marge te verdubbelen, maar schoot hard op de vuisten van FC Den Bosch-goalie Wouter van der Steen. In de 11eminuut was het wel raak voor de Duitser. Kühn zette met een schouderduw zijn tegenstander aan de kant, dribbelde op de achterlijn richting Van der Steen en schoot de 2-0 binnen. Dat was tevens de ruststand.

Ekkelenkamp en Traoré vijzelen totaal op
Ook na de hervatting hoefde het publiek niet lang te wachten op een treffer van de Amsterdammers. In de 49e minuut zette Ekkelenkamp de 3-0 op het scorebord, na uitstekend voorbereidend werk van de sterk spelende Juan Castillo. Voor de aanvallende middenvelder betekende het alweer zijn 8e doelpunt van dit seizoen.

Ook Traoré, aangever bij de openingstreffer, werkte aan zijn doelpuntentotaal. De Afrikaanse goaltjesdief zorgde in minuut 58 met een vlammend schot in de korte hoek voor de 4-0. Traoré vijzelde zijn totaal daarmee op naar 12 treffers in de Keuken Kampioen Divisie. Ongeveer een kwartier voor tijd redde Ruben da Rocha Rodrigues de eer namens de Brabanders, maar uiteindelijk was het slotakkoord toch voor Jong Ajax. Traoré bepaalde in de 93e minuut met zijn 2e treffer van de avond de eindstand op 5-1.

Na de interlandbreak reizen de Amsterdamse beloften op vrijdag 22 november af naar Breda voor het treffen met NAC. 

Jong Ajax – FC Den Bosch 5-1 (2-0). 5. Ekkelenkamp 1-0, 11. Kühn 2-0, 49. Ekkelenkamp 3-0, 58. Traoré 4-0, 76. Rodrigues 4-1, 90+3. Traoré 5-1.

Opstelling Jong Ajax: Kjell Scherpen; Liam van Gelderen, Jurriën Timber, Kik Pierie (46. Boy Kemper), Juan Castillo; Ryan Gravenberch, Carel Eiting, Jurgen Ekkelenkamp (76. Brian Brobbey); Nicolas Kühn, Lassina Traoré en Noa Lang (61. Quinten Timber).

Lees ook: Knieblessure houdt Neres tot winterstop aan de kant

Tekst: Ajax.nl
Beeld: ProShots

Socials