Jong Ajax sluit 2019 af met winst, Ünüvar trefzeker

jong-ajax-sluit-2019-af-met-winst-unuvar-trefzeker
jong-ajax-sluit-2019-af-met-winst-unuvar-trefzeker

Socials

Trainer Mitchell van der Gaag kon door het bekertreffen van Ajax-1 met Telstar niet beschikken over enkele vaste waarden als Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp, die voor de wedstrijd nog de prijs voor Beste Talent van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie kreeg uitgereikt. Jasper ter Heide begon als verdedigende middenvelder, en Nicolas Kühn vanaf de 10-positie.

Kalm begin
Jong Ajax begon rustig aan de wedstrijd, en het duurde even voor de wedstrijd op gang kwam. TOP Oss verdedigde gegroepeerd, en alleen Quinten Timber kwam af en toe langs zijn mannetje. Het duurde een half uur voordat de eerste kans zich aandiende, toen Brobbey door kon op keeper Ronald Koeman maar hem op zijn weg vond.

Brobbey was sowieso de gevaarlijkste man aan Amsterdamse kant, want hij kon daarna nog bij twee mogelijkheden binnen koppen uit voorzetten van Kühn. De Duitser kon vlak voor rust dan toch eindelijk een assist noteren, want uit zijn bal kon Brobbey vrij voor Koeman komen. Laatstgenoemde kwam iets te ver voor zijn doel uit, waardoor het voor Brobbey een koud kunstje was om 1-0 te maken.

Frivoler Jong Ajax na rust
De tweede helft begon aan beide kanten een stuk energieker. TOP Oss legde wat meer vuur in de wedstrijd, en Jong Ajax had met Ünüvar (voor Sontje Hansen) en Alex Mendez (voor Brobbey) 2 frisse krachten in de ploeg. Ondanks dat grote kansen in eerste instantie uitbleven speelde het spel zich in ieder geval wat meer voor beide doelen af.

Het had tot gevolg dat ook Dominik Kotarski zich wat meer kon onderscheiden, want de Kroaat redde uitstekend op inzetten van Lars Hutten en Philippe Rommens. Aan de andere kant was Kühn het meest dreigend, maar kwam de beslissing op naam van een ander. Juan Castillo kwam goed door op de linkerflank en gaf voor op Ünüvar, die in de verre hoek raak schoot.

TOP Oss lag na die goal als een geslagen bokser in de touwen, en Jong Ajax kon de laatste 10 minuten van de wedstrijd freewheelend uitspelen. Mendez poeierde nog op de kruising, Ünüvar had nog een paar heerlijke acties, maar gescoord werd er niet meer. Door de overwinning gaat Jong Ajax met een goed gevoel richting winterstop en kan het terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft.

Jong Ajax – TOP Oss 2-0 (1-0), 44. Brobbey 1-0, 76. Ünüvar 2-0

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Castillo, Ter Heide, Taylor, Kühn (86. Tethani), Hansen (46. Ünüvar), Brobbey (46. Mendez), Q. Timber

Lees ook: Jensen & Pynadath: 'Er heerst echt een kerstsfeer in Amsterdam'
Bekijk ook:
AJAX GANZENBORD #1 met Álvarez, Varela, Tagliafico & Van der Sar

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials