Jong Ajax swingt voorbij Go Ahead Eagles

jong-ajax-swingt-voorbij-go-ahead-eagles
jong-ajax-swingt-voorbij-go-ahead-eagles

Socials

Trainer Mitchell van der Gaag trad met veel bekende namen aan, maar posteerde enkelen wel op een nieuwe positie. Zo speelde Jasper ter Heide op rechtsback en Quinten Timber als verdedigende middenvelder. Met Jurgen Ekkelenkamp, Naci Ünüvar, Danilo en Brobbey stond er in de voorhoede een perfecte mix van techniek, snelheid en kracht.

Geweldige openingsfase
Jong Ajax liet er vanaf de eerste seconde geen misverstand over bestaan dat de punten in Amsterdam zouden blijven. Binnen 10 minuten had het al zeker 4 keer kunnen scoren, maar Ünüvar (na een heerlijke aanval), Brobbey (gaf de bal te wild voor) en Danilo (2 keer naast) hadden hun vizier nog niet op scherp. 

De 1-0 kon dan ook niet uitblijven, al was er wel een penalty voor nodig. Ünüvar werd gevloerd, en Danilo pakte het cadeautje uit vanaf de stip. Brobbey kon vlak daarna opstomen richting doelman Hobie Verhulst, die te laat was en de spits omver kegelde. De daaropvolgende strafschop werd door Brobbey kiezelhard binnen geschoten. 

Na een kwartier was de wedstrijd gespeeld. Het publiek kon genieten van fantastische aanvallen, de een nog mooier dan de andere. Uitblinker Ünüvar scoorde bijna op een ‘Schöne-tegen-Madrid-manier’, en na zijn daaropvolgende corner wist Danilo met een fabelachtige omhaal bijna Jong Ajax’ derde te maken. Na schoten van Castillo (rakelings naast) en Brobbey (hard op de keeper) was eindelijk Jong Ajax-keeper Dominik Kotarski aan de beurt. Hij zag de enige Go Ahead-aanval via Jaroslav Navrátil net naast gaan. 

Het was een klein wonder dat Jong Ajax niet met een veel grotere voorsprong richting de rust ging, al scoorde Danilo na goed doorjagen uitstekend de 3-0. Go Ahead Eagles, toch al 22 duels ongeslagen, wist niet wat het meemaakte en was blij dat het met een verschil van 3 de rust haalde.

Minder groot overwicht na rust
De bezoekers uit Deventer kwamen met met andere intenties uit de kleedkamer, want de ploeg was zowaar wat vaker op de helft van Jong Ajax te vinden. Alle goede bedoelingen ten spijt wist Jong Ajax daar weer snel onderuit te voetballen, want Ünüvar speelde met zijn kenmerkende buitenkant voet Brobbey vrij. Hij vond doelman Verhulst op zijn weg, maar vlak daarna was het weer Ünüvar die na een geweldige solo en nog mooiere assist die Danilo zijn 3e van de avond liet maken. 

Even leek Kik Pierie roet in het eten te gooien, want omdat hij een doorgebroken speler neerhaalde moest Jong Ajax met 10 man verder. Go Ahead kreeg uit de daaropvolgende vrije trap een prima kans op 4-1, maar omdat Gino Bosz even later ook direct rood kreeg na een harde tackle van achter op Brobbey waren de verhoudingen op het veld weer hersteld.

Toch was de angel na beide rode kaarten wel redelijk uit de wedstrijd. De Deventernaren scoorden via Pouwels nog tegen, maar het heerlijke voetbal van Jong Ajax in de eerste 70 minuten bleef vooral hangen. Vlak voor tijd bekroonde Quinten Timber een uitstekende wedstrijd nog met een mooie 5-1. 

Jong Ajax – Go Ahead Eagles 5-1 (3-0) 12. Danilo 1-0 (pen.), 17. Brobbey 2-0 (pen.), 33. Danilo 3-0, 55. Danilo 4-0, 81. Pouwels 4-1, 89. Q. Timber 5-1.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Ter Heide, J. Timber, Pierie, Castillo, Q. Timber, Taylor (50. Mendez) , Ekkelenkamp, Danilo (77. Hansen), Brobbey, Ünüvar (64. Kemper)

Lees ook: Blessure-update Veltman, Promes & Babel

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: ProShots
jong-ajax-swingt-voorbij-go-ahead-eagles-2

Socials