Jong Ajax thuis onderuit tegen NAC Breda

jong-ajax-thuis-onderuit-tegen-nac-breda
jong-ajax-thuis-onderuit-tegen-nac-breda

Socials

Naast eenbasisplaats voor Mazraoui was er ook een plek ingeruimd voor de Deense middenvelder Victor Jensen, wat betekende dat Kenneth Taylor op de bank moest plaatsnemen.

Slordige openingsfase
Jong Ajax en NAC begonnen beide slordig aan het duel, waarbij NAC eigenlijk nog het gevaarlijkst was. Van een echte Brabantse belegering was geen sprake, al kwam het via een poeier tegen de paal nog wel gevaarlijk dicht bij het openingsdoelpunt.

Na een kwartier ging het plotsklaps lopen bij Jong Ajax. Eerst schoot Naci Ünüvar nog over na een goede kaats van Brobbey, maar een minuutje later voerde Jong Ajax een perfecte counter uit. Ünüvar werd diepgestoken en gaf vanuit de hoek een uitgemeten voorzet op het hoofd van Danilo: 1-0.

Na een kleine kans voor Jensen had Brobbey op aangeven van Jurgen Ekkelenkamp dé kans op 2-0. Hij hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te tikken, maar schrok misschien zelf wel van de kans en knalde ‘m hoog over. Zonde, maar even later werkte de tandem Ekkelenkamp-Brobbey perfect. Een voorzet - vanaf rechts dit keer - en vanuit een moeilijke hoek nu wel binnen gegleden.

Het was weer even genieten van Jong Ajax, maar de goede fase hield niet zo lang aan als in de galavoorstelling tegen Go Ahead Eagles. NAC wist terug in de duels te komen, kreeg zodoende wat meer grip op de wedstrijd en kwam via Finn Stokkers nog voor rust terug tot 2-1. 

Na rust gebeurde er aanvankelijk weinig voor beide doelen. NAC wist dat het alleen kans had door er een vechtwedstrijd van te maken, Jong Ajax kreeg steeds meer moeite om eronderuit te voetballen en van goed veldspel was bij beide partijen weinig sprake meer. 

Gelijkmaker uit het niets
Grote kansen kreeg NAC niet, maar toch wisten de Bredanaars plots op 2-2 te komen. Vanuit een lastige hoek schoot Yassine el Allouchi uit de draai de gelijkmaker binnen. Het was vlak nadat Brobbey gewisseld had moeten worden vanwege een blessure. Even later viel ook Mazraoui uit. 

Het bleek teveel voor Jong Ajax, want direct daarna zette Jordan van der Gaag het team van zijn vader Mitchell op achterstand: 2-3. Die stand was terecht, want de bezoekende ploeg deelde steeds meer de lakens uit en Jong Ajax kon voorin geen vuist meer maken. NAC bleef redelijk eenvoudig overeind, scoorde in de blessuretijd nog via El Allouchi en nam verdiend de punten mee terug naar Breda.

Komende vrijdag speelt Jong Ajax uit tegen Helmond Sport en moet het winnen om nog mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen. 

90+4. Afgelopen. #JongAjax verliest in eigen huis van NAC Breda...��#jajnac pic.twitter.com/aVevPKNMhz

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 17, 2020

Jong Ajax – NAC Breda 2-4 (2-1), 19. Danilo 1-0, 30. Brobbey 2-0, 40. Stokkers 2-1, 63. El Allouchi 2-2, 71. Van der Gaag 2-3, 90+2. El Allouchi 2-4

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Mazraoui (71. Van Gelderen), J. Timber, Pierie, Castillo, Q. Timber, Jensen, Ekkelenkamp, Danilo, Brobbey (56. Hansen), Ünüvar (61. Taylor)

Bekijk ook: Traoré over pushende Huntelaar: 'Hij is als een trainer voor mij'

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl