Jong Ajax verdiend langs Jong PSV

jong-ajax-verdiend-langs-jong-psv
jong-ajax-verdiend-langs-jong-psv

Socials

Trainer Van der Gaag koos voor Liam van Gelderen op rechtsback en Leo Thethani op rechtsbuiten. Het middenveld kende alleen in Gravenberch een ‘vaste kracht’, want Jasper ter Heide speelde als voorstopper en Alex Mendez als klassieke ‘10’.

Het was de eerste basisplaats voor de Amerikaan, die even later een landgenoot zag invallen toen Danilo Pereira met een lichte blessure uitviel. Het was linksbuiten Joshua Pynadath die zijn debuut maakte, en al direct enkele mooie acties voor het publiek in petto had.

Uitstekende eerste helft
Dat kon ook omdat Jong Ajax met veel vertrouwen speelde, geholpen door een snelle voorsprong. Gravenberch soleerde langs enkele verdedigers en schoof de bal hard en laag achter doelman Robbin Ruiter. Het bleek de opmaat naar een uitstekende eerste helft van Jong Ajax, want er waren enkele goede kansen om de score te vergroten. Zo werd een afstandsschot van Mendez net gekeerd, had Thethani iets teveel tijd nodig toen hij vrij voor de keeper stond en dook ook Liam van Gelderen ineens voor het Jong PSV-doel op.

Aan de andere kant werd Dominik Kotarski amper getest, waardoor Jong Ajax het alleen zichzelf kon verwijten dat het met ‘slechts’ 1-0 ging rusten.

45+2. Rust! #JongAjax leidt na een uitstekende eerste helft met 1-0 tegen Jong PSV!#jajjps pic.twitter.com/KeEzOXik0a

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 16, 2019

Nog twee debutanten na rust
De tweede helft begon een stuk minder spectaculair. Jong PSV drong wat meer aan, zonder direct tot echte kansen te komen. Jong Ajax probeerde het iets meer vanuit de omschakeling, en had kunnen scoren nadat Pynadath de bal mooi bij Traoré kreeg. De Burkinees kon echter net niet goed draaien, en zag even later zijn Brabantse collega Richie Ledezma bijna de gelijkmaker op het bord zetten. Kotarski redde echter knap van dichtbij.

Met Jaymillio Pinas (voor Thethani) en Max de Waal (voor Mendez) bracht Van der Gaag nóg twee debutanten in het veld. Dit betekende wel dat Hassane Bandé, voor het eerst sinds zijn lange blessure bij de selectie, nog even moet wachten op zijn eerste officiële minuten in een Ajax-shirt.

Met Gravenberch als uitblinker bleef Jong Ajax op zoek gaan naar de veilige marge, kon het via Pinas en Traoré nog scoren, maar bleef ook Jong PSV hoop houden op een resultaat. Tot een echt slotoffensief kwam het niet, en in blessuretijd scoorde De Waal uit een counter nog zelfs de 2-0.

Jong Ajax – Jong PSV 2-0 (1-0), 5. Gravenberch 1-0, 90+2. De Waal 2-0

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Van Gelderen, J. Timber, Castillo, Ter Heide, Gravenberch, Mendez (69. De Waal), Thethani (61. Pinas), Danilo (17. Pynadath), Traoré

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials