Jurriën Timber: 'Ik wil nu gewoon doorpakken'

jurrien-timber-ik-wil-nu-gewoon-doorpakken
jurrien-timber-ik-wil-nu-gewoon-doorpakken

Socials

Dit artikel is uitgeschreven op basis van Real Talk, een rubriek op onze Instagram Stories waarbij uiteenlopende fanvragen door Ajacieden worden beantwoord. Real Talk is Powered by Curaçao Tourist Board.

Debuut
“Het was voor mij een droom die uitkwam. Een mooi moment voor mij en m’n familie. Het kwam eigenlijk een beetje onverwachts. Ik vind dat de trainer en de club lef toonden door mij op te stellen tegen Heerenveen. Het was een belangrijke wedstrijd. De 3 punten maakten het debuut extra speciaal.”

Minuten maken in Ajax 1
“Dat ligt helemaal aan mezelf. Ik moet ervoor zorgen dat ik altijd mijn best doe. Ik weet dat er veel concurrentie is bij Ajax, dus ik moet het gewoon laten zien. Om te beginnen in de voorbereiding als we weer gaan voetballen. Ik wil nu gewoon doorpakken.”

'Het liefst speel ik mijn hele carrière met mijn broer samen'

Ambitie(s)
“Voor de aankomende 2 tot 3 seizoenen is mijn doel om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen voor Ajax 1. Ik wil veel minuten maken en prijzen pakken. Daarnaast wil ik ook proberen te genieten van de fans en mijn familie.”

Spelen met Quinten
“Het liefst speel ik mijn hele carrière samen met mijn broer, maar er zal vast wel een moment komen dat onze wegen gaan scheiden. Ik zou het enorm mooi vinden om met hem samen in het 1e te spelen. Dat komt niet zo vaak voor in de voetballerij. Advies voor hem? Ik denk dat hij geduld moet hebben en dat zijn kansen vanzelf wel komen.”

Favoriete positie
“Mijn voorkeur gaat uit naar de plek van rechter centrale verdediger. In principe kan ik op alle 4 de posities achterin uit de voeten. Vaak speel ik mijn wedstrijden ook als rechtsback."

'Ik kijk naar heel veel spelers en daardoor hoop ik van iedereen wel wat op te pikken.'

Voorbeeld
“Heb ik niet echt. Ik kijk naar heel veel spelers en daardoor hoop ik van iedereen wat op te pikken. Dat kunnen spelers zijn uit de jeugd of jongens met wie ik nu samenspeel. Verder kijk ik veel naar een aantal spelers op mijn positie. Dus jongens als Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Sergio Ramos.”

Nederland of Curaçao?
“Ik ben nog niet gebeld door de bondscoach van Curaçao, haha. Ik ben er wel trots op dat het land sinds kort als mouwsponsor op ons shirt staat. Daarnaast vind ik het 1 van de mooiste landen ter wereld.”

Vrije tijd
“Warzone of FIFA? Op dit moment besteed ik meer tijd aan Warzone. Ik heb het een aantal keer gespeeld, maar ben er nog niet zo heel goed in. Als er mensen met mij een keertje willen spelen, dan mag dat wel hoor.”

Lees ook: In cijfers: zo debuteerde Jurriën Timber in Ajax 1
Bekijk ook:
Timber-twins: 'Dit contract smaakt naar meer'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl