Kies jouw favoriete culttrainer!

kies-jouw-favoriete-culttrainer
kies-jouw-favoriete-culttrainer

Socials

De stembussen zijn inmiddels gesloten. Het is niet meer mogelijk om te stemmen.Stefan Kovacs
Als je iemand blij kon maken met een nieuwe fiets, dan was het deze Roemeense succestrainer van Ajax wel. Kovacs was dol op fietsen en kwam altijd op zijn tweewieler naar zijn werk. Bij zijn afscheid, in 1973, kreeg hij zo’n stalen ros cadeau. Na afloop van het duel met AZ ’67 kwam hij daar trots mee het veld opgelopen. Kovacs won 2 keer op rij de Europacup 1, in 1972 en 1973.

Dat Louis van Gaal in 1995 zijn opvolger werd met de winst van de Champions League maakte hij helaas niet meer mee. De Roemeen overleed 2 weken voor de finale in Wenen.

'Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?'

Martin Jol
Oleguer, Eyong Enoh, Pantelic, Suk; het elftal van Martin Jol zat in het seizoen 2009-2010 vol met cultspelers. Jol, altijd gehuld in trainingspak en met een pet op zijn hoofd, zei onlangs over de Koreaan Suk het volgende: "Dan liet ik hem warmlopen, en dan dacht hij echt dat ‘ie erin zou komen..."

Aad de Mos
Waren je 1e balcontacten niet goed? Grote kans dat trainer Aad de Mos je al na een paar minuten naar de kant haalde. Deze culttrainer staat bekend om zijn vroege wissels en bijzondere interviews, en natuurlijk zijn welbekende tweets over koffie, krantjes en de tankbaan. De Mos kreeg begin jaren ’80 de leiding over het Ajax van Cruijff, Rijkaard en Van Basten.

Co Adriaanse
Soms is een interview na de wedstrijd veel spannender dan het duel zelf. Co Adriaanse, begin deze eeuw een korte periode trainer van Ajax, kwam voor de camera’s vaak met legendarische teksten. Zo zijn de termen ‘scorebordjournalistiek’ en ‘kerstboomsysteem’ van hem.

Een andere legendarische quote van deze ex-trainer: “Ik ben niet betweterig, want achteraf krijg ik meestal wel gelijk.”

Louis van Gaal
Niemand die een karatetrap zo goed kan nadoen als Louis van Gaal. Een van de beste en succesvolste trainers die Ajax ooit heeft gehad. Een ‘mensen-mens’ en tacticus, die als coach het beste uit zijn spelers haalt. Van Gaal is de laatste trainer die met Ajax (in ’95) de Champions League wist te winnen. "Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?"

De stembussen zijn inmiddels gesloten. Later volgt meer informatie over de uitkomst!

Lees ook: Wie is jouw favoriete cultaanvaller?
Check ook:
 Ajax op zoek naar jouw favoriete cultspelers

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl