Martínez: 'Lille-thuis was mijn beste wedstrijd van het seizoen'

martinez-lille-thuis-was-mijn-beste-wedstrijd-van-het-seizoen
martinez-lille-thuis-was-mijn-beste-wedstrijd-van-het-seizoen

Socials

Dit artikel is uitgeschreven op basis van Real Talk, een rubriek op onze Instagram Stories waarbij uiteenlopende fanvragen door Ajacieden worden beantwoord. Real Talk is Powered by Curaçao Tourist Board.

Favoriete positie
“Als ik heel eerlijk moet zijn, heb ik die eigenlijk niet. Ik hou ervan te spelen op de plek waar mijn team mij het meest nodig heeft. Of dat achterin is of op het middenveld maakt mij niet zoveel uit.”

Slagerij Martínez
“Of ik een slagerij ga openen na mijn carrière als voetballer? Haha. Ik zou alleen niet weten hoe ik die dan moet noemen. En als ik 'm open, dan nodig ik jullie allemaal uit om langs te komen!”

Beste wedstrijd van het seizoen
“Dan ga ik voor Lille-thuis. Ik kies voor deze wedstrijd, omdat we met 3-0 wonnen en ik speelde zelf ook goed. Het was mijn beste optreden van dit seizoen.”

Favoriete teamgenoten
“Ik vind dat er heel veel aardige mensen bij Ajax rondlopen. Eigenlijk kan ik met iedereen uit het team goed opschieten. Vanwege bepaalde redenen kies ik voor Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Bruno Varela en David Neres. Met hen spendeer ik buiten het veld ook de meeste tijd.”

Abrupt einde van de competitie
“Ik denk dat het een eerlijk besluit was om de competitie te beëindigen. Deze beslissing paste het best bij de realiteit die wij met z’n allen nu doormaken.”

"Als ik tussen die 2 moet kiezen, dan ga ik natuurlijk voor Messi.”

Voetbal of je vriendin?
“Dat zijn 2 dingen die ik echt niet met elkaar kan vergelijken en waar ik uit zou kunnen kiezen! Ik ben ervan overtuigd dat ik niet zo ver in mijn carrière was gekomen zonder haar.”

Grootste idool/voorbeeld
“Vanwege zijn winnaarsmentaliteit, agressiviteit, passtechniek, timing en de manier waarop hij ons land Argentinië heeft gerepresenteerd, kies ik voor Gabriel Heinze. Hij is mijn grote idool. Verder vind ik Cristiano Ronaldo en Lionel Messi ook enorm goed. Ze zijn allebei heel professioneel en van wereldklasse. Als ik tussen die 2 moet kiezen, dan ga ik natuurlijk voor Messi.”

'Het land heeft heel veel mooie landschappen, er wonen aardige mensen en het eten is daar fantastisch.'

Aanrader om te bezoeken
“Als er 1 plek is die ik zou aanraden, dan is het mijn thuisstad Gualeguay Entre Rios wel! Als je de mogelijkheid hebt om deze plek te bezoeken, doe het dan. Dan kom je er vanzelf achter dat het echt een schitterende plaats is.”

“Argentinië is sowieso een heel mooi land en ik kan een hele lijst aan dingen opnoemen die bijzonder zijn. Het land heeft heel veel mooie landschappen, er wonen aardige mensen en het eten is fantastisch.”

Lees ook: Jurriën Timber in Real Talk: 'Ik wil nu gewoon doorpakken'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl